«Brannmann Lars» vil senke gamle lagkamerater

Fredrikstad-spiller Lars Grorud fyrer opp før kveldens møte med Brann.

Lars Grorud

Lars Grorud fikk prøve seg på slukke en brann før kveldens kamp - mot nettopp Brann.

Foto: Fredrikstadfk.no

  • Følg kampen direkte fra klokken 19.00 her!

Midtstopperen fra Tønsberg forlot Brann til fordel for Fredrikstad i sommer. I kveld møter han sine gamle lagkamerater igjen.

– Det blir spesielt, men det er slik fotballen er, og det legges til side når dommeren blåser i gang. Det er mange som har slått Brann når de har vært ute og reist i år, det er nok verre motstandere man kan møte, sier han til fredrikstadfk.no.

Frykter ikke Brann

Den kompromissløse forsvarsspilleren scoret 1–2 målet for Brann da Fredrikstad vant 4–2 i tilsvarende oppgjør i fjor. Siden den gang har Brann slått FFK to ganger.

For at han skal hjelpe FFK til en ny seier mot laget fra Bergen, ble Grorud før kampen tatt med til Fredrikstad brannstasjon – nettopp for å øve seg på å slukke brann.

– Det er moro dette her, men jeg tror ikke jeg er tøff nok til å bli brannmann, dette er for ordentlige karer. Brannmenn er tøffe gutter.

Har du like stor respekt for Brann?

– Ja, jeg må si det. Jeg frykter dem ikke, men man har alltid respekt for motstanderen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lars Grorud

Lars Grorud har respekt for Brann, men frykter dem ikke.

Foto: Fredrikstadfk.no

Bentley vil score mål

Bentley

Bentley drømmer om å score mot Fredrikstad i kveld.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Fredrikstad ligger på kvalikplass i eliteserien og trenger sårt tre poeng mot Brann i kveld.

For å klare dét, er det først og fremst den nigerianske spissen Chukwuma «Bentley» Akabueze som må stanses – skal vi tro spissen selv.

Bentley scoret et vakkert mål da de to lagene møttes sist, men har blitt plassert på benken i de tre siste rundene. Nå vil han ha sjansen på nytt.

– Det har gått litt opp og ned i det siste for min del. Jeg har slitt med å komme med i startoppstillingen, men jeg gjør mitt beste for å komme tilbake på laget. Det er der jeg ønsker å være, og jeg vil score mål, sier Bentley til BA.no

– Det blir en vanskelig kamp for Fredrikstad kjemper mot nedrykk, legger han til.

Spissen er i hvert fall i troppen som Brann har med seg til Fredrikstad. Det er også Fredrik Haugen, som er tilbake etter å ha sonet karantene.

Flere spillere risikerer karantene

For Fredrikstads del er Ole Jørgen Halvorsen tilbake i troppen. Kantspilleren måtte stå over mot Haugesund med sykdom.

Halvorsen er for øvrig en av få spillere som kan pådra seg gult kort i kveldens kamp uten at det får noen særlige konsekvenser.

Hele åtte (!) spillere på Fredrikstad får karantene dersom de får gult kort i kveld.

Vidar Martinsen, Simen Rafn, Zlatko Tripic, Lars Grorud og Haitam Aleesami (to gule). Andreas Landgren, Khalifa Jabbie, Jørgen Horn kan bli nødt til å stå over den viktige kampen mot Sandnes Ulf neste helg.

Også Thomas Holm (fire gule) står i faresonen, men midtbanespilleren er langtidsskadet.

For Brann må Birkir Sævarsson, Kim Ojo og Fredrik Nordkvelle stå over neste kamp, dersom de pådrar seg gult kort i kveld.

Amin Askar og Christian Kalvenes (to gule) vil også få karantene for sitt neste gule kort, men de er ikke med i troppen til kveldens kamp.