Hopp til innhold

Lang omvei for posten du sender

Halden - Oslo - Halden. Eller Hammerfest - Oslo -Hammerfest. Alle ferdigfrankerte svarsendinger må innom Oslo, selv om du skal sende posten til nabohuset.

Posten.
Foto: Nejad, Arash / SCANPIX

For alle ferdigfrankerte svarsendinger her i landet blir sendt til Postens brevsenter i Oslo før de distribueres rundt om i landet.

Ordningen gjelder for nettbutikker, postordrefirma og andre selskaper med kundekontakt som bruker Postens svarsendingsavtale med ferdigfrankering.

Tur-retur Oslo

Informasjonssjef Eivind Rossen i Posten Norge vil ikke si hvor mange brev som skal til nære adresser i samme kommune - som likevel blir sendt tur-retur Oslo.

- Denne tjenesten er konkurranseutsatt, så vi vil ikke oppgi volum, sier Rossen.

Han mener ordningen er effektiv og miljøvennlig.

- Dette er helt klart rasjonelt, også i forhold til kunden. Det kan virke pussig når kunden bor i samme by, men logistikkfaget virker ikke alltid logisk, fastslår Rossen overfor Stavanger Aftenblad.

- For tungvint

- Det ville blitt for tungvint og betydd en altfor stor arbeidsmengde hvis sorteringen av svarsendinger hadde foregått på lokale postkontor, understreker Rossen overfor NTB.

- Det er tross alt et nisjeprodukt som bare er en liten del av den totale postmengden på nærmere 2,9 milliarder brev som vi behandler årlig, sier han.

(NTB/NRK)