Hopp til innhold

Korona-dødsfall i Moss, Drammen og Oslo

Fem nye korona-dødsfall har blitt registrert fredag.

Orkerød sykehjem

Den nå døde personen kom til Orkerød sykehjem etter å ha blitt utskrevet fra Sykehuset Østfold 19. mars.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

– I går kveld mottok jeg den triste beskjeden om at en beboer ved Orkerød sykehjem er død. Våre tanker går til de etterlatte, sier ordfører Hanne Tollerud i Moss til NRK.

Beboeren, en kvinne i 80-årene, døde torsdag 26. mars. Hun fikk påvist koronasmitte samme dag som dødsfallet inntraff.

Kommuneoverlegen i Moss har iverksatt smittesporing og kartlegging, og pårørende til beboere og ansatte ved Orkerød har fått informasjon om det som har skjedd.

To ansatte er smittet

Kvinnen var innlagt ved Sykehuset Østfold, men ble utskrevet og flyttet til Orkerød 19. mars. Ifølge kommuneoverlege Kristian Krogshus i Moss ble hun testet for koronavirus da hun var innlagt på sykehuset.

– Prøven var negativ. Etter hvert fikk hun en forverring i sin situasjon og hun ble da sendt med ambulanse til Peer Gynt Helsehus. Der ble det påvist koronasmitte og hun døde senere på helsehuset, sier han til NRK.

– Jeg kan ikke gå i detalj på behandlingen hun har fått, men jeg har lest legejournalen og sett at hun har fått en god og riktig behandling, så vidt jeg kan bedømme, legger han til.

Ifølge Dagsavisen skjedde dødsfallet kun dager etter at to ansatte ved det samme sykehjemmet testet positivt for viruset.

Totalt hadde 15 beboere hatt nærkontakt med de smittede ansatte, men den avdøde kvinnen var ifølge Krogshus ikke en av disse 15.

Kommuneoverlege Kristian Krogshus, rådmann Hans Reidar Ness og ordfører Hanne Tollerud.

Ordfører Hanne Tollerud fortalte om dødsfallet på en pressekonferanse fredag ettermiddag. Til venstre sitter kommuneoverlege Kristian Krogshus og rådmann Hans Reidar Ness.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Tre korona-dødsfall i Oslo

I Oslo er tre nye dødsfall som knyttes til koronaviruset kjent fredag. Oslo universitetssykehus meldte fredag ettermiddag at en person som var innlagt med koronavirus har dødd. Dette er det fjerde dødsfallet ved sykehuset som er relatert til pandemien.

Fredag skriver Aftenposten at det også har vært to nye korona-dødsfall ved sykehjem i Oslo. En beboer ved Økernhjemmet, som døde forrige helg, har testet positivt for koronaviruset, skriver avisen.

En beboer ved Oppsalhjemmet, som tidligere hadde testet positivt for viruset, døde fredag, opplyser direktør i Sykehjemstjenesten i Oslo, Helge Jagmann, til avisen.

– Disse to døde på insititusjonene der de bodde, sier han.

Døde på sykehus i Drammen

En koronasmittet kvinne døde torsdag også på Drammen sykehus, opplyser familien til Drammens Tidende.

Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp bekrefter til kommunens nettsider at det er en person fra Asker som var innlagt ved Drammen sykehus som er død. Det er den andre personen fra kommunen som har mistet livet på grunn av koronaviruset.

Av personvernhensyn vil ikke kommunen gi ytterligere informasjon om den avdøde. De pårørende er varslet.

Ordfører i Asker kommune, Lene Conradi, kondolerer og sender sine varmeste tanker til de etterlatte.

– Koronaviruset har tatt nok et liv i Asker, og det er utrolig leit. Jeg ønsker å uttrykke min medfølelse med de nærmeste. Vi befinner oss i en svært alvorlig situasjon, og vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å begrense smitte og dermed nye dødsfall, sier hun til kommunens nettsider.

tLWHFIIuUO0

En koronasmittet kvinne torsdag på sykehus i Drammen, opplyser hennes familie til Drammens Tidende.

Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Høy snittalder

Torsdag opplyste Folkehelseinstituttet at de 14 personene som frem til da var døde som følge av koronasmitte hadde en snittalder på 83 år.

De fleste av de døde har vært hjemmehørende i Oslo og det tidligere Akershus, og Ahus i Lørenskog er det sykehuset som har flest innlagte pasienter med koronasmitte.

For tre dager siden fikk Nord-Norge sitt første korona-offer, da en 72 år gammel mann døde i sitt hjem i Tromsø.

Det er så langt meldt om 19 koronadødsfall her i landet.