NRK Meny
Normal

Kongens fortjenstmedalje til Are Høidal

– Jeg er helt satt ut. Det er fantastisk, sier fengselsdirektøren.

Erik Unaas og Are Høidal

Erik Unaas tildelte prisen til fengselsdirektør Are Høidal.

Foto: Anne Ognedal

Direktøren i Halden fengsel, Are Høidal, ble torsdag tildelt kongens fortjenestmedalje i forbindelse med kommunestyremøtet i Eidsberg.

Are Høidal

Are Høidal sier at det er fantastisk å få prisen.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Høidal er jurist og har jobbet i justis-, politi- og fengselsvesen.

Han har også vært aktiv i lokalpolitikk og med i en rekke frivillige prosjekter for å støtte ungdom som sliter.

– Jeg er helt satt ut. Det er stort. Det er det største du kan oppnå. Jeg har jobbet trutt og trofast med kriminalomsorg i all min yrkesaktive tid. Det å oppnå det her som resultat av et langt arbeid er bare helt fantastisk stort, sier Høidal til NRK.

Det ble også lagt vekt på menneskeligheten Høidal har vist.

– Jeg har en grunnholdning på humanitet. Jeg tror på mennesket, jeg tror på endring og at alle kan få det til i livet. Jeg brenner forr å legge opplegg i fengselet som gjør at folk kommer ut på en god måte, sier han.

Eidsbergordfører Erik Unaas la i si tale også vekt han og staben har utviklet Halden fengsel til en institusjon som har høstet anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann anmeldt etter E6-ulykke

    Føreren av bilen som kolliderte på E6 i Rygge, en mann i 40 årene, er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet på Twitter. Mannen er også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Føreren fremstår som uskadd, opplyser politiet.

  • Trafikkulykke i Rygge

    Alle nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning, opplyser politiet på Twitter.