Normal

Kongens fortjenstmedalje til Are Høidal

– Jeg er helt satt ut. Det er fantastisk, sier fengselsdirektøren.

Erik Unaas og Are Høidal

Erik Unaas tildelte prisen til fengselsdirektør Are Høidal.

Foto: Anne Ognedal

Direktøren i Halden fengsel, Are Høidal, ble torsdag tildelt kongens fortjenestmedalje i forbindelse med kommunestyremøtet i Eidsberg.

Are Høidal

Are Høidal sier at det er fantastisk å få prisen.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Høidal er jurist og har jobbet i justis-, politi- og fengselsvesen.

Han har også vært aktiv i lokalpolitikk og med i en rekke frivillige prosjekter for å støtte ungdom som sliter.

– Jeg er helt satt ut. Det er stort. Det er det største du kan oppnå. Jeg har jobbet trutt og trofast med kriminalomsorg i all min yrkesaktive tid. Det å oppnå det her som resultat av et langt arbeid er bare helt fantastisk stort, sier Høidal til NRK.

Det ble også lagt vekt på menneskeligheten Høidal har vist.

– Jeg har en grunnholdning på humanitet. Jeg tror på mennesket, jeg tror på endring og at alle kan få det til i livet. Jeg brenner forr å legge opplegg i fengselet som gjør at folk kommer ut på en god måte, sier han.

Eidsbergordfører Erik Unaas la i si tale også vekt han og staben har utviklet Halden fengsel til en institusjon som har høstet anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Militære kolonner i ettermiddag

    Onsdag ettermiddag og kveld vil det være flere militære kolonner i Østfold. I forbindelse med NATO-øvelse Trident Juncture vil det være kolonnekjøring fra Fredrikstad til Rena og fra Rygge til Fredrikstad. – Trafikken kan gå tidvis sakte. Ikke bryt inn i kolonnene, melder veitrafikksentralen.

    Forsvarets store og lange kjøretøy
    Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret
  • Vil politianmelde bussjåfør

    Et foreldrepar som har barn ved Hornnes skole sier at de vil politianmelde bussjåføren som kjørte barna deres til skolen i dag. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Sjåføren skal ha statuert et eksempel fordi han var lei av at barna tok av setebeltet før bussen stod stille. Derfor skal han ha bråbremset mens barna hadde tatt av beltet. Det førte til at flere av barna falt og skadet seg.