NRK Meny
Normal

Klar for «slaget om Oslofjorden»

Etter tre ukers sommerpause tar Moss FK fatt på den videre kampen om opprykk til 1. divisjon. Første hinder på veien er lørdagens bortekamp mot Ørn Horten.

Hovedtrener i Moss FK, Ørjan Christiansen foran hovedtribunen på Melløs stadion

POSITIV: Hovedtrener Ørjan Christiansen mener årets Mosselag er bedre enn han selv hadde forventet.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Kampen spilles på Lystlunden i Horten, og avspark er lørdag klokken 16. Hovedtrener for Moss FK, Ørjan Christiansen, innrømmer at det ligger litt ekstra prestisje i kampen.

– Det er jo et historisk oppgjør fra gammelt av, og det er jo bare denne fergen over. Det er alltid noen kamper som stikker seg litt ut som viktigere, spesielt for supportere. Du kan godt si at Ørn er en sånn kamp, i tillegg til oppgjørene mot Sprint-Jeløy og Kvik Halden, selvfølgelig, sier han til NRK.

Endringer i stallen

Mossingene tok sommerpause på andreplass i 2. divisjons avdeling 2, to poeng bak serieleder Raufoss. Det er bare førsteplassen som rykker opp, og treneren håper Moss kan være med i den kampen til siste slutt.

– Vi er veldig positive og offensive til at vi er der vi er, det har gått fortere enn forventet å få laget til å bli gode. Vi har selvfølgelig kjempelyst til å være med hele veien og sloss om opprykket, sier Christiansen.

I løpet av sommerpausen har Marcus Ohlsson og Ervin Kozica forsvunnet til Sprint-Jeløy. Også Kristian Bjerke og Arbitrim Suljev har forlatt Moss, melder klubben selv.

I tillegg ser det ut til at en byttehandel med FFK, hvor Sal Jobarteh går til plankebyen mens Ola Lønn Jenssen går den andre veien, nærmer seg en løsning. Det er også flere spillere på vei inn når overgangsvinduet åpner 22. juli, blant annet Hassan Rahmani fra Nest Sotra.

– Vi er styrket med de grepene vi har gjort nå, selv om vi kanskje er litt svekket i bredden. Vi jobber nå med å kanskje få inn en siste klassespiller, men han må passe inn i gruppa og ha en kvalitet som gjør at han kan gå rett inn og forsterke oss, sier Christiansen.

– Skal være bedre

Før den tid venter altså rivaloppgjøret borte mot Ørn Horten, og hovedtreneren tror ikke det kommer til å bli noen enkel kamp.

– Ørn har vært veldig gode, spesielt på hjemmebane. Der står de uten tap og har faktisk ikke sluppet inn mål heller, så det er et veldig robust og godt defensivt organisert lag.

Han tror likevel det er gode muligheter til å få med seg alle tre poengene tilbake over Oslofjorden.

– Det stiller selvfølgelig store krav til det offensive spillet vårt, at vi klarer å straffe dem og får i gang tempoet og pasningsspillet vi ønsker. Gjør vi det skal vi, etter mitt syn, være et bedre lag enn Ørn, sier Christiansen.

Sprint Jeløy tar imot Nybergsund-Trysil i første kamp etter sommerpausen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.