NRK Meny
Normal

Kaster skjorta for kreftsaken

Først tok Comet-spillerne på seg rosa skjorter til støtte for brystkreftsaken. Nå tar de dem av.

Tar av seg skjorta for kreftsaken

Plakaten som skal lokke ekstra mange jenter til Halden ishall førstkommende lørdag.

Foto: Comet Halden

Tidligere har NRK.no skrevet om gutta på Comets A-lag, som spiller alle sine hjemmekamper i oktober i rosa drakter.

Nå velger de rett og slett å ta dem av, også denne gang til inntekt for kreftsaken.

– Vi syns det er morsomt at gutta byr litt på seg selv for å få inn penger, sier leder for kampanjen, Gry Jonassen, til NRK.no

– Bokstavelig talt?

– Hehe, vi var faktisk sikre på at gutta kom til å stille opp på dette. De er ikke typen til å ha på seg så mye klær, ler hun.

Lodder ut to dater

To av gutta på A-laget har nemlig meldt seg frivillig for en blinddate førstkommende lørdag under hjemmekampen mot Hasle-Løren. Daten blir loddet ut, og alle inntektene går til Rosa Sløyfe- aksjonen.

– Hvem de to gutta er blir holdt hemmelig enn så lenge, men det kan hende vi letter litt på sløret etter hvert som kampen nærmer seg, humrer Jonassen.

(Teksten fortsetter under bildet)

Tøffe gutter i rosa

– Tøffe gutter spiller i rosa. var beskjeden fra Comet tidligere denne måneden.

Foto: IHK Comet Halden

Gevinsten er en date med middag for to, der gutta vil være påkledd, forsikrer hun. Hun håper imidlertid at plakaten kan gjøre at flere jenter får øynene opp for hockey.

– Plakaten er først og fremst for å få jenter litt interesserte i dette, vi vil gjerne se flere kvinnelige tilskuere på hockeykamper, forteller hun.

– Har ikke mislykkes i rosa

Til nå har klubben samlet inn 45.000 kroner. De håper å kunne doble beløpet før aksjonen er ferdig.

Jonassen er fornøyd med resultatene så langt, både på og utenfor banen. A-laget har ennå ikke tapt en kamp i rosa drakter.

– Det kan hende at gutta blir ekstra motivert av saken, vi har i alle fall ikke mislykkes i rosa enda, sier Jonassen til NRK.no

– Gutta er veldig positive til dette, og de er villige til å stille opp på det meste, alt fra å vise litt ekstra hud til å gå på blinddate, forsikrer hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lengre distriktssendinger på TV

    NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.

  • Mer presise tog i fjor

    Østfoldbanen var mer presis i fjor enn den var året før. Det viser årsstatistikken til Bane NOR. Tog på Østfoldbanen regnes som punktlige hvis det ankommer endestasjonen med mindre enn fire minutters forskjell fra rutetabellen. Og I 2017 var 91,5 prosent av persontogene i rute etter den definisjonen. I 2016 var andelen 86,4 prosent.

    Sentralstasjonen i Oslo
    Foto: Rainer Prang / NRK