NRK Meny
Normal

Jakthund drept av ulv i Sarpsborg

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal en harehund ha blitt drept av ulv i skogen ved Kjerringåsen.

– Det ble oppdaget ved at jegeren skulle gi seg for kvelden, og han var på vei hjem. Men så sto peileren i ro, så han tok seg inn til området og fant da hunden. Han var et stykke unna angrepet og så det ikke selv, sier nestleder og informasjonsansvarlig i Jegernes Interesseorganisasjon, Roy Yven.

Han forteller videre at det sannsynligvis har vært to individer som har tatt hunden.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om saken, som skjedde på mandag.

Skuffet

Er dere sikre på at det var snakk om ulv?

– Myndighetene har vært ute og sjekket opp, så vi er sikre på at det er ulv. Det har også blitt fanget ulv på viltkamera i området tidligere i år.

Angrepet skal ha skjedd rundt tre kilometer unna det populære skisenteret Kjerringåsen, på vestsiden. Yven mener at folk som skal bruke senteret i løpet av vinteren ikke har mye å frykte.

– Normalt er det ikke noe problem i området hvor det er mange mennesker som står på ski. Jeg tror ikke folk skal være engstelige for den biten. Jeg ville heller vært mer forsiktig med å sette hunden ut i bånd i dette området.

Er du overrasket?

– Skuffet, kan man si det sånn? Jeg her heller skuffet. Det er ikke all ulv som tar hund. I noen tilfeller kan det gå veldig greit. Det kommer litt brått hånd på at de tar hund, selv om vi er kjent med at de har tatt husdyr tidligere.

NRK har snakket med hundeeieren, men vedkommende ønsker ikke å kommentere saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.