NRK Meny
Normal

Jakthund drept av ulv i Sarpsborg

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal en harehund ha blitt drept av ulv i skogen ved Kjerringåsen.

– Det ble oppdaget ved at jegeren skulle gi seg for kvelden, og han var på vei hjem. Men så sto peileren i ro, så han tok seg inn til området og fant da hunden. Han var et stykke unna angrepet og så det ikke selv, sier nestleder og informasjonsansvarlig i Jegernes Interesseorganisasjon, Roy Yven.

Han forteller videre at det sannsynligvis har vært to individer som har tatt hunden.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om saken, som skjedde på mandag.

Skuffet

Er dere sikre på at det var snakk om ulv?

– Myndighetene har vært ute og sjekket opp, så vi er sikre på at det er ulv. Det har også blitt fanget ulv på viltkamera i området tidligere i år.

Angrepet skal ha skjedd rundt tre kilometer unna det populære skisenteret Kjerringåsen, på vestsiden. Yven mener at folk som skal bruke senteret i løpet av vinteren ikke har mye å frykte.

– Normalt er det ikke noe problem i området hvor det er mange mennesker som står på ski. Jeg tror ikke folk skal være engstelige for den biten. Jeg ville heller vært mer forsiktig med å sette hunden ut i bånd i dette området.

Er du overrasket?

– Skuffet, kan man si det sånn? Jeg her heller skuffet. Det er ikke all ulv som tar hund. I noen tilfeller kan det gå veldig greit. Det kommer litt brått hånd på at de tar hund, selv om vi er kjent med at de har tatt husdyr tidligere.

NRK har snakket med hundeeieren, men vedkommende ønsker ikke å kommentere saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.