NRK Meny
Normal

Donerte en dagslønn til de terrorrammede

I Halden fengsel valgte de innsatte å gi en dagslønn hver for å vise sin medfølelse med ofrene for fredagens terror.

Eksteriør luftegården i nye Halden fengsel.

I Halden fengsel initierte de innsatte en innsamlingsaksjon for å vise sin støtte til de som er rammet av hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya fredag.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

De innsatte i Halden fengsel startet i helgen en spontan innsamlingsaksjon for å vise omtanke etter fredagens terrorangrep.

LES OGSÅ:

Donerte en dagslønn

Halden fengsel

Giverengasjement i Halden fengsel.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

I fengselet har de fleste innsatte donert en dagslønn hver for å vise sin støtte til ofrene etter bombingen i Regjeringskvartalet og angrepet på Utøya.

– Dette menneskeliggjør de innsatte som vanlige mennesker med de samme følelser og sorgreaksjoner som alle andre, sier konstituert fengselssjef i Halden, Jan Strømnes.

Vil minnes ofrene

Noen av de innsamlede pengene har blant annet gått til blomster til AUF og Justisdepartementet.

– Det er ønskelig at resten skal gå til et eventuelt minnefond eller til Utøyas Venner som vil bygge opp stedet slik det har vært, ifølge den konstituerte fengselssjefen.

Mellom fem og seks tusen kroner er samlet inn av de innsatte.

– Dette høres kanskje ikke så mye ut, men man må ta i betraktning at en innsatt har en dagslønn på 56 kroner, sier Strømnes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.