Ikke drivstoff til småbåter i Halden

Det blir ikke noe tankanlegg for småbåtene i Halden denne sommeren. Tekniske problemer og mangel på fagfolk hindrer byggingen.

Halden gjestehavn

Her på Langbrygga har Halden kommune varslet at de vil bygge et drivstoffanlegg for småbåter. Denne sommeren må båtturister og småbåteiere tanke i Sponvika, som ligger 45 minutters tur i 'snekkefart' unna Halden på vei inn eller ut av Singlefjorden under Svinesundsbruene.

Foto: Rainer Prang / NRK

Naboene til gjestehavna i Halden har lovet kamp mot kommunens vedtak om å anlegge et flytende tankanlegg.

Nå får de "hjelp" i form av at Halden kommune støter på tekniske problemer med å få lagt ned drivstofftankene i bakken, og ikke får fatt i fagfolk til å bygge anlegget, skriver Halden Arbeiderblad.

- Det skyldes problemer med forankring av drivstofftankene. Siden tankene kommer til å ligge under grunnvannsnivået, må de forankres, armeres og støpes på en forsvarlig måte, sier kommunalsjef Åsmund Bråtekas for Samfunn og service.

I tillegg får ikke Halden kommune fatt i fagfolk, som kan montere tankanlegget etter forskriftene. 

Drivstoffanlegg for småbåter i Halden

Halden kommune vil ha drivstoffanlegget plassert der charterbåten Fredrikshald (gul sirkel) tidligere la til. Beboerne i det etablerte Langbrygga-området (t.v.) raser mot utbyggingen. 20 meter bakenfor det planlagte tankanlegget etableres det for tiden nye boliger, som blir noen av Haldens dyreste.

Foto: Rainer Prang / NRK

Naboene i harnisk

Det gamle, landbaserte anlegget, som lå 150 meter unna der det nye anlegget ble foreslått bygget, ble fjernet i 2006 etter at nye regler gjorde det ulovlig.

Det nye anlegget vil kommunen ha lagt til Langbrygga, der det er et etablert boligområde og der det bygges nye boliger. Noen av Haldens mest eksklusive boliger er under oppføring ved kaikanten, og kan få et drivstoffanlegg rett utenfor husveggen, dersom byggingen blir et faktum.

Beboerne har klaget saken til Fylkesmannen, etter at de ikke nådde frem med sine argumenter overfor Halden kommune. 

Kommunen har nå satt en ny frist for når drivstoffanlegget skal være i drift, og ifølge Halden Arbeiderblad skal arbeidet med fundamentering starte i uke 29, og et nytt drivstoffanlegg stå ferdig tidligst 20. august, hvis ikke noe uventet oppstår.

Drivstoff til småbåtene kan tankes i Sponvika, som ligger 45 minutter fra Halden "i snekkefart".

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fant stjålet bil

    Politiet har funnet en stjålet bil på Øreåsen i Moss. Patruljen har foretatt åstedsundersøkelse og bilen er overlevert til eier.

  • Ulykke i Rakkestadsvingen

    Det har vært en trafikkulykke i Rakkestadsvingen i Fredrikstad. Brannvesenet er på vei, melder Øst 110-sentralen.