Høyesterett sa at Bob kunne avlives – nå er hunden sporløst forsvunnet

Eieren Arild Nyrud sier har fått en anonym telefon om at Bob «er på landet og har det bra».

Hunden Bob

Hunden Bob har vært en kasteball i rettssystemet siden 2015.

Foto: NOAH / NTB scanpix

Etter det NRK får bekreftet fra flere kilder, har hunden Bob forsvunnet fra kennelen den har bodd på de tre siste åra. Det skal ha skjedd i omtrent samme tidsperiode som dommen fra Høyesterett ble kjent.

Når NRK kontakter eier Arild Nyrud, sier han at han ikke vet hva som skjer.

– Jeg fikk bare en anonym telefon om at Bob var ute på landet og at han hadde det bra, sier Nyrud.

Han bekrefter at han har blitt kontaktet av flere dyreaktivister som har tilbudt seg å «hente hunden», men sier at han aldri har bedt noen om å gjøre det.

– Hvis det likevel har skjedd, så regner jeg med at han har det bra. Det er litt kjedelig for meg å ikke vite noe. Men jeg har gått i tre år uten bikkja, så jeg begynner å bli vant til det, sier Nyrud.

Befinner seg ikke på kennelen

I forbindelse med dommen i Høyesterett uttalte Politidirektoratet at både Bob og en annen hund ved navn Rambo, vil bli avlivet «snarest mulig».

En uke etterpå tyder alt på at Bob fortsatt i live – og ingen vet hvor han er.

Hunden Bob blir adferdstestet av dyrlege.

NRK har vært i kontakt med kennelen der Bob har vært de siste tre årene. Eieren bekrefter at hunden har vært i deres varetekt, men sier at hun har en avtale med politiet om å ikke uttale seg.

– Det som har skjedd nå, må dere snakke med politiet om, sier eieren.

Øst politidistrikt bekrefter at saken er under etterforskning, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

Les også: Høyesterett: Hunden Bob kan avlives

Lang strid

Striden rundt hunden Bobs skjebne har pågått siden hunden hoppet på en kvinne på Grønland i Oslo i september 2015.

Hunden hoppet også mot flere andre forbipasserende, og bet ifølge en politipatrulje på stedet en forbipasserende mann i buksebenet.

Etter hendelsen fattet politiet et vedtak om at Bob skulle avlives i medhold av hundeloven §18.

Etter flere år med omkamper i rettssystemet, avgjorde Høyesterett saken forrige uke – og opprettholdt vedtaket om avliving.

– Politidirektoratets vedtak er i henhold til lovens intensjon. Det er reell og ikke ubetydelig risiko for nye angrep, og avliving er ikke et uforholdsmessig tiltak, konkluderte Høyesterett.

Bob er en blanding av boxer, schæfer og rottweiler og veier mellom 40 og 50 kilo.

Flere hunder har blitt stjålet

Ifølge hundens eier Arild Nyrud og en veterinær som har vurdert hunden, er Bob en vennlig hund, som er glad i mennesker.

Nå lurer eieren på hvor han er blitt av.

– Det kan jo være at han har blitt henta av noen. Det har skjedd med de andre bikkjene, sier Nyrud, og viser til hunden Loke, som i fjor ble stjålet like før dommen om avliving ble rettskraftig.