HK Halden skal til Spektrum!

Med seier 31-28, etter FIRE ekstraomganger er damene i Håndballklubben Halden klare for NM-finalen i Oslo Spektrum mot Larvik.

HK Halden jubler for cupfinale

Det må uten sidestykke ha vært det mest nervepirrende håndballdramaet i Haldens historie.

HKHs målvakt, danske Hanne Frandsen, ble sentral. Hun var tidvis helt umulig å ha med å gjøre for Oppsals måljegere.

– Dette viser bare at dette laget kan stå sammen i ekstraomganger og ekstraomganger. Det er så morsomt, jublet Frandsen etter kampen, som også roste tilreisende Halden-supportere for en fantastisk støtte under kampen.

• Se seiersintervjuet med Hanne Frandsen:
Hanne Frandsen, målvakt Håndballklubben Halden, intervjuet etter seier i semifinalen mot Oppsal i NM 5. november 2014. Intervjuer: Mathias Lunde Kristoffersen.

Utlignet tre sekunder før slutt

I ordinær tid fulgte lagene hverandre, ingen klarte å rive til seg mer enn to-tre måls ledelse. Mot slutten ledet HK Halden 22-21, da Oppsal tok timeout. Etter den, hadde de femten sekunder til å gå i angrep og utligne. Det klarte de med tre sekunders margin.

I de to ganger fem minuttene med ekstraomganger, var det tydelig at begge lag var preget av nerver. Ingen av lagene klarte å rive seg fra da heller. På stillingen 25-25, og med tiden ute, hadde HKH frikast. Men skuddet fra Mette Kryger Jørgensen, som etter kampen ble kåret til HKHs beste spiller, ble stanset av Oppsal-muren.

Samtidig var trener Holmen i full fyr, fordi han mente Oppsal fikk spille passivt svært lenge uten at dommerne reagerte.

Avgjørende utvisning og straffe

Midtveis i 3. ekstraomgang skjedde det som til slutt skulle skille lagene: Oppsal fikk en spiller utvist, og HK Halden fikk straffe på stillingen 25–26. Med fem minutter igjen å spille ledet HKA med tre mål i Oppsal Arena.

Tidlig i siste ekstraomgang fikk Halden-damene en fire måls ledelse, men Oppsal utnyttet to fomlete Halden-angrep og skåret to ganger fra langt hold.

I siste minutt ble laget kanskje viktigste spiller i kveld, målvakt Hanne Frandsen, liggende med en skade. Men i de siste 40 sekundene var det HKH som fikk satt den siste ballen i mål.