Normal

Her kan det bli et flytende hotell

Går alt etter planen, vil det sprette opp flytende hotell langs norskekysten.

Skjærhalden

BÅTLIV: På Hvaler er det allerede et yrende båtliv, men få overnattingsmuligheter. Derfor håper man å få på plass et hotell. Nå kan det bli flytende.

Foto: Rainer Prang / NRK

Planene om et flytende hotell i Tromsø er i full gang. Nå kan også Hvaler få et hotell på vannet.

Vi snakker her om helårsdrift som vil gi mange arbeidsplasser og økt næringsvirksomhet

Eivind Norman Borge, ordfører

– Vi krysser fingrene, dette vil bety utrolig mye for både handel- og restaurantvirksomhet på Hvaler, sier ordfører Eivind Norman Borge til NRK.

Bak de storslåtte planene står Finn Selmer-Olsen og Coastal Construction Corporation, som nå vil samarbeide med Skanska om et hotell med plass til 225 personer.

– Håper vi får det til

Ifølge nettstedet byggfakta.no handler det om å serieprodusere flytehoteller på egnede steder langs kysten.

Alle enhetene innlemmes i en ny hotellkjede, Coastline Resorts. Et eierselskap skal fremleie enhetene til lokale drivere, som gis deleierskap i Coastline Resorts.

Det var f-b.no som først skrev om at Hvaler nå kan få et slikt hotell, og ordføreren setter sin lit til at politikerne legger til rette for planene.

Eivind Norman Borge, ordfører på Hvaler

POSITIV: Ordfører på Hvaler, Eivind Norman Borge, håper det blir noe av hotellplanene.

Foto: Pål Andersen / NRK

– Jeg håper virkelig at vi kan få til dette hotellet. Vi snakker her om helårsdrift som vil gi mange arbeidsplasser og økt næringsvirksomhet. I tillegg vil dette også være et løft for utviklingen av Hvaler.

Foreløpig er det ikke bestemt hvor hotelle skal ligge, men det er fortsatt noen skjær i sjøen, medgir Norman Borge.

– Administrasjonen må gå gjennom reguleringsbestemmelsene, så må vi få forankret dette politisk.

Går alt etter planen, starter byggingen i mai og hotellet er innflytningsklart i desember i år.

– Rett vei å gå

Grunnmodellen er tegnet 61 meter lang og 24 meter bred, med to etasjer under dekk og to, tre over. Konstruksjonen omsettes som skip, bare med langt lengre levetid.

Selmer-Olsen ønsker å presentere sine flytende betongkonstruksjoner på bred front i tiden som kommer, og han regner med stor interesse i kystkommunene han henvender seg til i disse dager.

– Fokuset er et nytt, industrielt produkt som gavner samfunnet i flere sammenhenger, og jeg har aldri vært sikrere på at dette utvilsomt er rette veien å gå, sier han til Byggfakta.no.

Selmer-Olsens mål er å serieprodusere 15 enheter de nærmeste fire årene, og i tillegg ytterligere noen for å dekke inn behovene for studentboliger.

Også Skanska er med på planene. De har vært med på å vurdere og foreslå betongteknologi og gjennomføring.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingen personskader i brann

  Ingen personer skal være alvorlig skadd i brannen i et rekkehus i Råde. Rekkehuset inneholder fire leiligheter. Naboer kan ha fått i seg røyk og de blir undersøkt. Brannvesenet har kontroll på brannen og det er ikke fare for spredning.

  Brann i rekkehus
  Foto: Lotte Olsen / NRK
 • Brann i leilighet i Råde

  Brannvesenet har fått melding om brann i et rekkehus på Karlshus i Råde. Det skal være spredningsfare, ifølge brannvesenet.

  Brann i bolig
  Foto: Lotte Olsen / NRK