NRK Meny
Normal

Håndball og skole har felles hallinteresser

Håndballen i Halden kan dra nytte av at Halden videregående skole har behov for en ny idrettshall, mener rektor Arild Rød ved Halden videregående skole.

Rektor Arild Rød står i kantina på Halden videregående skole og snakker med to elever.

Porsnes er ideell for en ny hall til Haldens eliteserielag i håndball, mener rektor Arild Rød.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Skolebruksplanens forslag om å samle alle elever i videregående skole i sentrum av Halden fører til behov for et nytt idrettsbygg, sier rektor Arild Rød ved Halden videregående skole.

– Ved en flytting fra Risum til Porsnes må vi styrke kapasiteten for idrettsfagelevene som i dag er på Risum.

Stort behov for hall

– Halden kommune har behov for en storstue for inneidrett, vår beliggenhet er ideell for å ivareta disse behovene, mener Rød.

Halden har eliteserielag både på dame- og herresiden i håndball. De gjør det bra sportslig, men mangler en godkjent hall. Remmenhallen har bare plass til 600 tilskuere, håndballforbundet krever 2000 tribuneplasser.

Kommunen la vekk planer

På grunn av kommunens dårlige økonomi la Halden kommune i vinter vekk planene om en flerbrukshall. Rød tror både fylkeskommunen, Halden kommune og håndballen kan dra nytte av et samarbeid om en hall.

– I mitt hode er det slik at en hall må brukes på dagtid. Det betyr at den må ligge nær en skole. Da er det mulig å tenke seg at en slik hall blir liggende ved Porsnes på det området som Norske Skog eier, der er det også parkering.

Sammenslåing behandles i desember

I desember skal fylkestinget behandle skolebruksplanene for Østfold. Da blir det klart om politikerne går inn for å slå sammen avdelingene på Risum og Porsnes.

– Skolebruksplanene vurderer ikke Haldenidrettens behov for ny idrettshall, men ved en sammenslåing har vi behov for å styrke kapasiteten på idrettsfag. Da er Porsnes interessant for dem som er opptatt av plassering av hallen i Halden.

HK Halden

Halden har både herrelag og damelag som spiller i øverste divisjon.

Foto: Arkiv / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Varmer opp til VM-runde

  Mads Østberg tar med seg VM-bilen til Sigdal i helga og får viktig kjøretrening foran Rally Sverige. Dermed får tilskuerne se en ekte VM-bil når årets rally-NM starter. Østberg får med seg Torstein Eriksen fra Eiker som kartleser.

  Mads Østberg
  Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein
 • – Høyt belegg gir korridorpasienter

  Pasienter havner på korridor fordi sykehusene må operere med et for høyt belegg. Det mener leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik. Sykehuset Østfold har en nullvisjon når det gjelder korridorpasienter, men hadde i fjor i snitt 10 pasienter bak et skjermbrett hver dag. Lederen av sykepleierforbundet mener problemet blant annet bunner i at sykehusene i Norge ligger langt over anbefalt beleggsprosent på 85 prosent.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold