NRK Meny
Normal

Magnus Sundquist klar for Stjernen

Stjernens nye trener danket ut 29 andre kandidater. Ønsker ikke snakk om topplassering og krever å involveres i spillerkjøp.

Video Ny Stjernen-trener

Svenske Magnus Sundquist ble i dag bekreftet som ny trener for Stjernen.

Det har tidligere vært spekulert i om det var Sundquist som skulle ta over på trenerbenken til Stjernen etter Trond Magnussen, som overtok laget da Morgan Andersen trakk seg i februar.

I dag bekreftet klubben på en pressekonferanse at det er svensken som får ansvaret med å løfte laget opp fra bunnen neste sesong. Sundquist tiltrer i jobben 1. juni og har signert en kontrakt på to år, med mulighet for ett års forlengelse.

Den nye treneren advarer imidlertid mot å bli for optimistiske med tanke på hvor høyt de kan klatre det første året.

– Dette er en prosess som ikke vil føre oss til toppen det første året. Å bygge et fundament og få spillerne til å prestere er ikke noe man gjør fra dag én. Man blir ikke norske mestere på én sesong, så vi må bygge trinn for trinn.

Skal bygge fra bunnen av

Magnus Sundquist kommer fra den danske klubben Rødovre Mighty Bulls, der han har vært siden 1998. Først som spiller, deretter i forskjellige trener-roller.

NRK vet at den erfarne treneren har hatt tilbud fra flere europeiske klubber på bordet - men valgte Stjernen fordi han synes det virker som en spennende klubb.

– Første gangen vi møttes fortalte klubben om sine planer om å bygge opp fra bunnen av og satse på norske spillere. Dette er en tradisjonsrik klubb, så hvis vi kan krydre litt med noen gode importspillere så tror jeg at dette kan bli veldig positivt om noen år.

– Dette er sunn fornuft

Ett av kravene svensken hadde i sine samtaler med klubben, var at han skulle involveres i spørsmål rundt hvilke spillere som skal hentes inn - noe han selv mener er naturlig.

– Det er sunn fornuft at en trener som kommer skal få lov å bygge det laget man vil ha. Å komme til et dekket bord, med spillere noen andre har kjøpt inn, det synes jeg er en feil tankegang. Treneren må selv få bestemme hva slags typer han vil ha, ut ifra de økonomiske rammene som finnes i en klubb.

Han legger imidlertid til at han ikke har fått sjansen til å sette seg inn i spillermaterialet som allerede er i klubben, og han ønsker derfor ikke å gå nærmere inn på hvilke spillere han ønsker seg.

Hadde 30 navn på blokka

Lars Joramo

Styreleder, Lars Joramo er fornøyd med at en ny trener endelig er på plass, man kan ikke være sikker på om de har valgt riktig.

Foto: Iselin Torjussen Dalen / NRK

Styreleder i Stjernen, Lars Joramo er strålende fornøyd med at Sundquist endelig er klar som ny trener. Men har innrømmer at det er mye jobb som ligger bak valget.

– Vi har brukt et bemanningsbyrå denne gangen, og de har jobbet grundig med å sjekke referanser og har satt opp en oversikt over de 30 trenerne som viste interesse for trenerjobben i Stjernen.

Han kan også fortelle at spillerne i klubben ble involvert i prosessen med valget av ny trener.

– Vi hadde en runde med spillerne på slutten av sesongen, og de ga noen innspill på hva slags type trener de ønsket. Det var ønsker som var veldig greie å følge og de passet veldig bra på Magnus.

– Kan aldri være sikre

Til tross for den grundige jobben som ble gjort før de valgte å gå for den erfarne svensken, innrømmer Joramo at de aldri kan være helt sikre på om de har gjort det riktige valget.

– 100 prosent sikker på at man har valgt riktig trener kan man aldri være, men vi mener at vi har gjort en så god jobb som det er mulig å gjøre, sier han og legger til:

– Han har hatt ansvar på yngre landslag i Danmark, og vi mener at det er en garanti for at han er god med yngre spillere og på spillerutvikling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: