NRK Meny
Normal

Glatte veier har ført til ulykker – kan bli verre

De vanskelige kjøreforholdene onsdag morgen har ført til flere ulykker over hele Østlandet. I ettermiddag kan det bli enda verre.

Ulykke nord for Mosseporten

Til sammen fire biler var involvert i to trafikkulykker på E6 nord for Moss i retning Oslo.

Foto: Marcin Jessa / NRK

På E6 nord for Moss var fire biler involvert i to ulykker onsdag morgen. Ulykkene skjedde like ved hverandre.

– Det er store problemer, trafikken står stille langt sørover, sa Østfold-politiets operasjonsleder til NRK tidligere i dag.

I Oslo, Asker og Bærum hadde politiet ikke fått mange meldinger om ulykker på glatta onsdag morgen, men i Østre Aker vei skled en bil inn i en annen bil.

Det er risikoføre, og verre kan det bli, sier statsmeteorolog Bente Wahl til NRK.

– Det er varm luft på vei. Den vil komme inn i høyden først, og kuldegradene vil ligge igjen på bakken. Så i ettermiddag er det enda større sjanse for at vi får det som kalles underkjølt regn, forteller hun.

Kø på E6 etter ulykke i Moss

Trafikken på E6 gjennom Østfold står stille etter ulykkene onsdag morgen.

Foto: Lotte Olsen Jessa/NRK

Ber fotgjengere være forsiktige

Brannvesenet i Telemark ber bilister, gående og syklende om å være forsiktige når de ferdes ute i dag.

– Vi får en del telefoner angående glatte veier i morgentimene. Beskjeden fra teknisk avdeling i Porsgrunn og Skien er at alle mannskaper er ute og strør og jobber så raskt de kan, skriver 110-sentralen i Telemark på Twitter.

Hos politiet var det meldt om fire ulykker og utforkjøringer i løpet av morgentimene. En bil hadde kjørt av veien i Seljord og en bil kjørte av veien og snurret rundt i Skien.

– Så fort du kommer av hovedveiene er det griseglatt. Det er en bil som har kjørt av vegen i Skien, en i Notodden og en i Nissedal, og årsakene er at det er glatt, opplyser operasjonsleder i politiet i Telemark, Tore Grindem.

Laster Twitter-innhold

Strøbil kjørte seg fast i Tromsø

I Buskerud var det spesielt Lier hvor veiene var såpeglatte onsdag morgen.

– Det har vært et par utforkjøringer og et lite sammenstøt nå med en lastebil og personbil. Det er slapsete og glatt noen steder, spesielt ute i Lier der alle disse tilfellene har vært, opplyste politiet.

Politiet i Vestfold melder at de har fått flere meldinger om glatte veier.

– En bil har kjørt ut i Helgeroa, meldingen fra patruljen er at det er ekstremt glatt. Bilene spinner på flat mark. Men det er den eneste meldingen vi har fått inn så langt, opplyste politiet til NTB i 7-tiden.

Også i andre deler av landet er morgentrafikken preget av glatte veier. Flere busser sliter på føret i Tromsø. En buss har kjørt i snøskavla ned Fredrik Langes gate, noe som skapte køer i Tromsø sentrum.

Avisa Nordland skriver også at en strøbil har kjørt seg fast på Fagereng.

I Nordland ble E6 er sperret etter at et vogntog sakset ved Thune transport i Bjerkvik.

Buss

Denne bussen skapte køer i Tromsø sentrum etter å ha kjørt inn i snøskavla.

Foto: Mohamed Abdulkadir Dahir

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte tirsdag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet. Flere steder meldes det om lokalt svært glatte veier.

– Fra tirsdag ettermiddag og onsdag blir det i perioder vanskelige kjøreforhold på grunn av vekslende nedbørform og tidvis regn som fryser på bakken i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og sørlige deler av Oppland og Hedmark. Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser, advarer Meteorologisk institutt om.

– Det er nødvendig å være skodd etter forholdene. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap, skriver Meteorologisk institutt videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.