NRK Meny
Normal

Glad for avklaring i Haga-saken

- Det er enklere å se veien videre. Nå er det nye folk som må ta ansvar og føre politikken vår videre, sier Peder Harlem, leder i Østfold Senterparti, til at Åslaug Haga gir seg som partileder og som statsråd.

Åslaug Haga går av

Åslaug Haga har i dag gått av som partileder i Senterpartiet og som olje- og energiminister.

Foto: Paal A. Svendsen / NRK

Peder Harlem (Sp), ordfører i Rakkestad 2007-2011

Lederen i Østfold Senterparti, Peder Harlem, synes det er trist at Åslaug Haga har gått av, men han er fornøyd med at det kom en avklaring i saken.

Foto: NRK

- Jeg synes det er trist at Åslaug Haga avslutter sin politiske karriere på denne måten som partileder og olje- og energiminister. Det er en trist avslutning, og det er først og fremst en trist dag for Åslaug Haga, sier Peder Harlem.

Bra med avklaring

Partilederen i Østfold mener imidlertid at det er bra for partiet at det kom en avklaring i saken.

- Det er enklere å se veien videre nå, med henblikk på at det nå er nye folk som må ta ansvar og føre Senterpartiets politikk videre, sier Harlem.

Han understreker at Åslaug Hagas avgjørelse om å gå av ble tatt av Haga selv, uten noe press fra partiet.

- Haga har gjort en formidabel jobb

Harlem mener at Haga har gjort en formidabel jobb for Senterpartiet.

- Hun har vært en terrier i regjering og fått frem veldig mange bra resultater. Så synes jeg det er trist at det avsluttes slik, men Senterpartiet skal stå på videre. Vi har en partiledelse som kommer til å stå på. Så det er først og fremst en trist dag for Åslaug Haga, sier Harlem.

Han håper at saken ikke har skadet Senterpartiet.

- Jeg håper at våre velgere kjenner igjen Senterpartiet også i tiden fremover. Vi jobber hver dag med å få til resultater i regjering. Det er vårt mål, sier Harlem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt (7) reddet fra drukning

    En syv år gammel gutt er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en ulykke på Østfoldbadet i Askim. Gutten kom ifølge Smaalenene under vann, og kom til bevissthet etter å ha fått livredning.

    – Tilsynelatende ser det ut til å ha gått greit med ham. Men når noen har svelget mye klorvann er det rutine at de sendes til sykehuset, sier daglig leder David Koht-Norbye til avisen.

  • Sparta er ille ute

    Lillehammers Mads Homdrom scorte det avgjørende målet åtte minutter ut i spilleforlengelsen. Dermed tapte Sparta også den andre semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Inntil syv kamper skal spilles for å avgjøre hvem som når finalen.