NRK Meny
Normal

Tilbake i manesjen med ny doning

Rallyfører Eyvind Brynildsen satser for fullt på norgesmesterskapet. Men det blir også tid til noen VM-løp.

Rallysjåfør Eyvind Brynildsen med sin nye bil

– Vi jobber med å få til Finland, og kanskje noen flere VM-runder også, sier Eyvind Brynildsen.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

– Det ble en motivasjon da jeg kjørte to løp i fjor, og i begge løpene var jeg helt i toppsjiktet. Ett i NM og ett i VM, og jeg hang med begge steder så da ble vi enige om at vi måtte prøve å få til noe i 2015, sier Brynildsen til NRK.

Rallysjåføren fra Våler har satt sammen sitt eget team, bestående av kompisgjengen og far Per Brynildsen.

– Vi er samlet hver tirsdag i verkstedet og skrur, har det hyggelig og drikker kaffe. Så skal vi kjøre vårt eget team i NM og i alle fall svenskerallyet. Forhåpentligvis også Finland.

Rallyfører Eyvind Brynildsen fra Våler har fått tilbake lysten til å satse igjen. Fra kun å ha stilt opp i noen få løp, skal han nå satse hardt på å bli norgesmester.

Se TV-innslag fra Brynildsens verksted. Reporter: Espen Torgersen

– En norsk fest

For to år siden var Eyvind relativt lei, og varslet at han var i ferd med å legge kjørehanskene på hylla. Men nå kjenner han igjen lukten av sagmugg.

– Nå på torsdag skal vi til Elverum og gjøre en test, trene litt. Så kjører vi første NM-løp på lørdag i Sigdal, og etter det går det slag i slag med løp på Kongsvinger og Rally Sweden, som kan bli en norsk fest.

VM-runden i Sverige er bare ett av flere internasjonale løp Brynildsen håper å få kjørt i årets sesong.

– Nå har jeg fått en del samarbeidspartnere som gjør at jeg kan kjøre litt ute også. Vi jobber med å få til Finland, og kanskje noen flere VM-runder også.

Sikkerheten først

Men før den tid kommer må den siste finpussen på bilen bli ferdig. Når NRK møter kameratgjengen i verkstedet jobbes det på spreng.

– Nå holder vi på med filinga inne i bilen min. Det skal være lettest mulig, og sikrest mulig. Det er mye sikkerhet inni her, sier Brynildsen.

De fleste sponsor-klistremerkene som skal tapetsere bilen er også på plass, og de utgjør en viktig del av satsingen.

– Uten dem hadde jeg ikke fått kjørt noen ting, så det er alfa og omega. Det er en stor jobb, og man må gi mye tilbake. Jeg er en person som kanskje gir litt mye innimellom, så jeg må passe på å ikke brenne lunta i begge ender.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere vil studere i Østfold

    Tall fra Samordna opptak viser at det til sammen er 12.272 søkere til de 1699 studieplassene ved Høgskolen i Østfold. Det er drøyt 9,5 prosent flere søkere enn i fjor.

    Høgskolen i Østfold, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK
  • Tatt i 114 km/t i 80-sone

    Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på hastighet i Eidsberg i dag. På fem timer skrev de ut 21 forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 114 km/t i en 80-sone.