NRK Meny
Normal

Frykter forsinket E18-trasé

Statens Vegvesen frykter at politikersommel fører til at byggestarten på neste E18-trasé utsettes til neste år.

E18 ved Askim

Nyåpnede E18 ved Askim. Det kan ta tid før resten av veien står ferdig.

Foto: Morten Strøm

Byggingen i Hærland er ment å starte til sommeren, men Stortinget har ikke godkjent finansieringsplanen enda.

Lang prosses

– Får vi ikke lyst ut anbudet før 1. juni blir veien ikke ferdig i 2013, men ett år senere, sier vegvesenets prosjektleder Bettina Sandvin i Smaalenenes Avis torsdag.

Da statsminister Jens Stoltenberg åpnet de forrige åtte nye kilomtererne med firefelts motorvei på E18 mellom Krosby og Knapstad sa han at byggestart på den siste biten av nye E18 skulle være til sommeren.

Men altså før anbudet for siste strekning legges ut, må saken sendes fra Vegdirektoratet, over til Samferdselsdepartementet, for deretter å kunne fremmes for Stortinget.

– Først når regjeringen har fremmet saken for Stortinget kan jeg lyse ut anbudet, og da med forbehold om politisk godkjennelse. Får vi ikke lyst ut anbudet før 1. juni må vi vente til høsten, og da sprekker tidsskjema, sier Sandvin.

I så fall kan altså det føre til at byggingen ikke kan starte før til neste år.

Ny motorvei for tungtrafikk og fjerntrafikk

Hovedmålet med å bygge nye E18 med fire felt er å etablere ny motorveg for tungtrafikk og fjerntrafikk, skriver Statens Vegvesen på sine nettsider.

Ny E18 vil samtidig øke kapasiteten, lede tung- og gjennomfartstrafikken utenom tettstedene, og gi en sikrere og mer forutsigbar framkommelighet.

De siste dagene har det vært turbulent rundt nye E18 som allerde er åpnet, hvor det har åpenbart seg betydelig telehiv etter åpningen for fire måneder siden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig drukningsulykke i Halden

    Nødetatene har rykket ut til Tistedal i Halden etter melding om en mulig drukningsulykke. Det er funnet en livløs mann på stedet. Helsepersonell utfører livreddende førstehjelp på vedkommende.

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen