Normal

Frykter forsinket E18-trasé

Statens Vegvesen frykter at politikersommel fører til at byggestarten på neste E18-trasé utsettes til neste år.

E18 ved Askim

Nyåpnede E18 ved Askim. Det kan ta tid før resten av veien står ferdig.

Foto: Morten Strøm

Byggingen i Hærland er ment å starte til sommeren, men Stortinget har ikke godkjent finansieringsplanen enda.

Lang prosses

– Får vi ikke lyst ut anbudet før 1. juni blir veien ikke ferdig i 2013, men ett år senere, sier vegvesenets prosjektleder Bettina Sandvin i Smaalenenes Avis torsdag.

Da statsminister Jens Stoltenberg åpnet de forrige åtte nye kilomtererne med firefelts motorvei på E18 mellom Krosby og Knapstad sa han at byggestart på den siste biten av nye E18 skulle være til sommeren.

Men altså før anbudet for siste strekning legges ut, må saken sendes fra Vegdirektoratet, over til Samferdselsdepartementet, for deretter å kunne fremmes for Stortinget.

– Først når regjeringen har fremmet saken for Stortinget kan jeg lyse ut anbudet, og da med forbehold om politisk godkjennelse. Får vi ikke lyst ut anbudet før 1. juni må vi vente til høsten, og da sprekker tidsskjema, sier Sandvin.

I så fall kan altså det føre til at byggingen ikke kan starte før til neste år.

Ny motorvei for tungtrafikk og fjerntrafikk

Hovedmålet med å bygge nye E18 med fire felt er å etablere ny motorveg for tungtrafikk og fjerntrafikk, skriver Statens Vegvesen på sine nettsider.

Ny E18 vil samtidig øke kapasiteten, lede tung- og gjennomfartstrafikken utenom tettstedene, og gi en sikrere og mer forutsigbar framkommelighet.

De siste dagene har det vært turbulent rundt nye E18 som allerde er åpnet, hvor det har åpenbart seg betydelig telehiv etter åpningen for fire måneder siden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne savnet på Vestby

    Politiet utlyser informasjon om en savnet kvinne fra Vestby som kan ha dratt andre steder på Østlandet. Hun er 50 år, 170 høy, ca 80 kg og har brunt langt hår. Mulig hun har på seg mørke bukser og en rød eller grå jakke. Ved observasjon, ring politiet på tlf 64999130.

  • Flere steder uten strøm

    En del husstander på Hvaler har mistet strømmen. Sterk vind har ført til en høyspentfeil, opplyser Norgesnett. Ifølge Hafslund Nett er også strømmen borte i deler av Råde. På Tomb har 51 abonnenter vært uten strøm i morgentimene onsdag.