Normal

Frykter flere romproblemer etter flytting

Flere politikere frykter at romproblemene vil bli større.

Rom

Romfolket får flyttet til Lisleby, men flere politikere mener det bare blir mer trøbbel.

Problemene rundt romfolket vil vokse.

Det tror flere politikere etter gårsdagens beslutning om å flytte romleieren fra Øra til Lisleby i Fredrikstad. Selv jublet romfolket for at de endelig har fått et sted å være. En av dem var Neculai Toader.

Jeg synes det blir feil at vi legger til rette for en gruppe, mens andre ikke får de samme rettighetene.

Eva Kristin Andersen

– Dette er den lykkeligste dagen i mitt liv. Jeg er så glad og takknemlig for at vi får hjelp.

– Tror det vil fungere

Sammen med romfolket i Fredrikstad hadde han møtt opp i gårsdagens formannskap for å høre hvilke planer politikerne hadde for dem.

En av dem som gledet seg over romfolkets nye tilholdssted var Ivar Arntsen. Han har hjulpet romfolket i fem år, og mener det vil fungere å flytte dem fra Øra.

– Jeg tror Kiæråsen vil fungre. Det er et avgrenset området, det er også sentrumsnært. De livnærer seg av tigging og jeg tror at dette kan fungere, forklarer han.

Toalett, vann og brakker skal fort på plass i Kiæråsen etter gårsdagens hastevedtak, men Høyres Peter Kuran hadde heller sett romfolket på en buss ut av landet.

Det var han villig til å bruke søtti tusen kroner på. Nå er han bekymret.

– Jeg tror at man setter seg i en situasjon der det forverrer seg og at vi til syvende og sist ikke hjelper dem det gjelder. Det er utgangspunktet for at vi ville ha en gratistransport til Romania som var betalt av kommunen.

Han tror dagens beslutning om å flytte leieren, bare vil fungere i en kort periode. Men at problemene etter hvert vil bli flere.

– Forskjellsbehandling

Både Camilla S. Eidsvold fra SV og ordfører Jon-Ivar Nygård sier at dette ikke handler om å være naive, men et forsøk på å løse den akutte situasjonen som har oppstått på Øra.

Tidligere ordfører Eva Kristin Andersen, er også kritisk til det som nå har skjedd. Hun mener det er urettferdig og forskjellsbehandling når romfolket får sitt eget tilholdssted når det allerede eksisterer campingplass og tilholdssteder for turister.

– Jeg synes det blir feil at vi legger til rette for en gruppe, mens andre ikke får de samme rettighetene.

Hun mener også at det beste hadde vært å transportert dem tilbake til hjemlandet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elev dømt for vold mot lærer

    En kvinnelig, tidligere elev ved Malakoff videregående skole er i Moss tingrett dømt til seks måneder i fengsel og til å betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning. Den mannlige læreren ble påført fem brudd i ansiktet, ble operert ved Ullevål sykehus og var sykmeldt i en måned etter voldsepisoden i fjor høst, skriver Moss Avis.