NRK Meny
Normal

Fortsatt usikkert hvordan 17. maiværet blir

Hvordan blir været på nasjonaldagen? Det er det alle lurer på, men meteorologene har ennå ikke et klart svar.

17. mai i Østfold

Vi ønsker oss sol og varme på 17. mai. Men hvordan det faktisk blir er fortsatt usikkert.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

Blir det regn over barnetoget eller kan flagget heises i sol på søndag?

Bente Wahl

Statsmeteorolog Bente Wahl, sier det er vanskelig å si hvordan været på nasjonaldagen blir.

Foto: Jan-Inge Hansen / met.no

Lørdag kommer det i hvert fall en front med regn inn over Østfold. Det store spørsmålet er hvor lenge den blir liggende over fylket.

– Den går veldig sakte østover, så det ser ut som at den kan bli liggende over områdene fra Oslo og østover. Det er veldig usikkert hvor lenge den blir liggende, om den forsvinner på morgenkvisten på 17. mai, sier statsmeteorolog Bente Wahl.

Ifølge meteorologen vil fronten svekkes gradvis utover dagen, så det blir ikke mye nedbør.

– Men er vi riktig uheldige, blir den liggende øst for Oslo med en del skyer og litt lett nedbør. Er vi heldige går den litt lenger østover raskere, og da kan det sprekke opp og bli sol. Bakdelen er at det da kan komme spredte ettermiddagsbyger.

Særlig i Østfold er det veldig usikkert hvordan været blir.

– Det er sikkert mange som sjekker været på Yr mange ganger om dagen. Da kan man se at det er meldt skyer og litt regn, mens neste gang man titter kan det vise sol og fint. Det er fordi denne fronten flytter litt på seg, sier Wahl.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.