NRK Meny
Normal

Forskere avlyser reke-krisen

Det internasjonale havforskningsrådet (ICES) mener at det ikke er så dårlig stelt med rekebestanden i Skagerak som det er fryktet. I vinter gikk WWF ut med advarsel om at rekene var truet.

Ferske reker fra Hvaler

Det internasjonale havforskningsrådet mener at rekebestanden i Skagerak tåler større beskatning.

Foto: Espen Evensen / NRK

Nå innledes forhandlingene om rekekvoter for 2015 mellom EU og Norge, og ICES anslår at rekefisket tåler 80 prosent økning av beskatningen, melder avisen Bohusläningen.

Kvoter på 10.900 tonn

Ifølge ICES er det mye reker både i Skagerak og Norskerenna. Rådene fra Det internasjonale havforskningsrådet er at det kan fiskes inntil 10.900 tonn reker i disse to områdene.

– Bestanden av nordhavsreker er stabilt og har aldri vært truet. Men det har svingt noe opp og ned, sier Massimiliano Cardinale, Sveriges representant i ICES til avisen.

Ga rødt lys

I vinter ga WWF rekefisket «rødt lys». Det førte til at en del forhandlere sluttet å selge reker som var fisket langs Vestkysten og i Skagerak.

Mats Ulmestrand ved Havfiskelabratoriet i Lysekil sier til Bohusläningen at rekebestanden er økende, og det var noe som ble registrert allerede i våres.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sanner avgjør navnestrid

    Fredag møter kommunalminister Jan Tore Sanner representanter for Rømskog og Aurskog Høland kommuner, for å avgjøre navnet på den nye sammenslåtte kommunen. De to kommunene er uenige om hva den nye kommunen skal hete. Kommunestyret i Rømskog har vedtatt navnet Setten, mens Aurskog Høland mener kommunen bør hete Aurskog Høland.

  • Stoppet med spritkanner

    En mann fra Romania ble tatt med seg tre 10-literskanner med brennevin av uviss opprinnelse, da han krysset grensen på den gamle Svinesundsbrua fredag kveld. Han hadde også med en del flasker vodka og 11.000 sigaretter. Mannen, som kjørte en svenskregistrert bil, hevdet at han var på vei til Oslo for å besøke en venn.