NRK Meny
Normal

Forskere avlyser reke-krisen

Det internasjonale havforskningsrådet (ICES) mener at det ikke er så dårlig stelt med rekebestanden i Skagerak som det er fryktet. I vinter gikk WWF ut med advarsel om at rekene var truet.

Ferske reker fra Hvaler

Det internasjonale havforskningsrådet mener at rekebestanden i Skagerak tåler større beskatning.

Foto: Espen Evensen / NRK

Nå innledes forhandlingene om rekekvoter for 2015 mellom EU og Norge, og ICES anslår at rekefisket tåler 80 prosent økning av beskatningen, melder avisen Bohusläningen.

Kvoter på 10.900 tonn

Ifølge ICES er det mye reker både i Skagerak og Norskerenna. Rådene fra Det internasjonale havforskningsrådet er at det kan fiskes inntil 10.900 tonn reker i disse to områdene.

– Bestanden av nordhavsreker er stabilt og har aldri vært truet. Men det har svingt noe opp og ned, sier Massimiliano Cardinale, Sveriges representant i ICES til avisen.

Ga rødt lys

I vinter ga WWF rekefisket «rødt lys». Det førte til at en del forhandlere sluttet å selge reker som var fisket langs Vestkysten og i Skagerak.

Mats Ulmestrand ved Havfiskelabratoriet i Lysekil sier til Bohusläningen at rekebestanden er økende, og det var noe som ble registrert allerede i våres.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.