NRK Meny
Normal

Forprosjektet er avlevert

Forprosjektet til det nye sykehuset i Østfold er klart. Nå mangler den siste godkjennelsen.

I formiddag presenteres det nye sykehuset på Kalnes - slik det skal bli. Sykehuset, som har en pris på 5 milliarder kroner, har blitt stadig mindre i omfang, men har beholdt alle de funksjonene det skal ha, sier sykehusdirektør Just Ebbesen.

– Det har blitt litt mindre, vi snakker om noen få prosent. Men det har stort sett gitt utslag i at vi har fått bedre funksjonelle løsninger, og fjernet areal som ikke har vært nødvendig.

LES OGSÅ:

Arbeidet med rapporten har pågått siden januar i år, og er nå klart for behandling i styret i Sykehuset Østfold. Det skal skje om en drøy uke, 22. november.

– Det vi er ferdige med nå er å beskrive hvilke aktiviteter som skal være på Kalnes, og hvordan huset grovt sett skal se ut, sier Ebbesen.

SE VIDEO: Sykehuset overlevert

Video Sykehuset overlevert

Planene må godkjennes

Når styret i Sykehuset Østfold er ferdig med rapporten, står behandling i Helse Sør-Øst for tur, deretter skal styret i helseforetaket behandle rapporten 16. desember.

– Før byggingen kan begynne, må det endelig godkjennes av Helse Sør-Øst, sier Ebbesen.

Blir det et «ja» til prosjektet etter at rapporten har blitt behandlet, kan byggeprosessen settes igang på nyåret.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.