NRK Meny
Normal

Forprosjektet er avlevert

Forprosjektet til det nye sykehuset i Østfold er klart. Nå mangler den siste godkjennelsen.

I formiddag presenteres det nye sykehuset på Kalnes - slik det skal bli. Sykehuset, som har en pris på 5 milliarder kroner, har blitt stadig mindre i omfang, men har beholdt alle de funksjonene det skal ha, sier sykehusdirektør Just Ebbesen.

– Det har blitt litt mindre, vi snakker om noen få prosent. Men det har stort sett gitt utslag i at vi har fått bedre funksjonelle løsninger, og fjernet areal som ikke har vært nødvendig.

LES OGSÅ:

Arbeidet med rapporten har pågått siden januar i år, og er nå klart for behandling i styret i Sykehuset Østfold. Det skal skje om en drøy uke, 22. november.

– Det vi er ferdige med nå er å beskrive hvilke aktiviteter som skal være på Kalnes, og hvordan huset grovt sett skal se ut, sier Ebbesen.

SE VIDEO: Sykehuset overlevert

Video Sykehuset overlevert

Planene må godkjennes

Når styret i Sykehuset Østfold er ferdig med rapporten, står behandling i Helse Sør-Øst for tur, deretter skal styret i helseforetaket behandle rapporten 16. desember.

– Før byggingen kan begynne, må det endelig godkjennes av Helse Sør-Øst, sier Ebbesen.

Blir det et «ja» til prosjektet etter at rapporten har blitt behandlet, kan byggeprosessen settes igang på nyåret.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.