NRK Meny
Normal

Ja til nytt sykehus i Østfold

Styret i Helse Sør-Øst sier ja til å gå videre med planleggingen av et nytt Østfold-sykehus på Kalnes.

Nytt sykehus på Kalnes

Slik kommer det inngangspartiet på det nye sykehuset på Kalnes til å se ut når det er ferdig.

Foto: Arkitektgruppen nytt østfoldsykehus

Styret i Helse Sør-Øst bestemte seg på torsdag for å støtte sykehus-modellen som Sykehuset Østfold har foreslått.

SE BILDENE: Det nye sykehuset i Østfold

Oppfordrer til videre arbeid

- Hurra, dette er flott for Østfold. Vedtaket ble fattet i tråd med innstillingen med en justering angående byggestarten som ble satt til 2011-2012. Vi er utrolig glade og lettet, skriver kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold, Anne Grethe Erlandsen, i en sms til NRK.

Før møtet håpet styremedlem Kirsten Brubakk fra Fredrikstad på et klarsignal til videre planlegging.

- Jeg tenker at endelig har saken kommet så langt at jeg håper styret fatter et forpliktende vedtak til det beste for Østfolds befolkning, og at det ikke blir lenge til vi tar det første spadetaket for et sykehus som vi har ventet på i flere år, sier hun.

Bente Mikkelsen

Bente Mikkelsen, administrerende direktør i Helse Sør-Øst, er positiv til å bruke 4,4 milliarder på nytt sykehus i Østfold.

Les alt om: Sykehuset Østfold

Administrerende direktør i Helse Sør-Øst, Bente Mikkelsen, skriver i sin innstilling til styret at forslaget om nytt Østfold-sykehus er godt og framtidsrettet .

Innstillingen legger opp til at styret gir klarsignal til videre arbeid med å planlegge sykehuset, og til å sende forslaget til behandling i helse- og omsorgsdepartementet.

Likestilte, men forskjellige

- Jeg håper som alle andre, at styret gjør det som vi blir invitert til, men jeg kan ikke forskuttere styrets behandling. Men dette er en sak som er grundig utredet, og mange har vært innom og virdert prosjektet, så jeg håper at dagen i dag avsluttes med at vi er et stort skritt nærmere et nytt sykehus på Kalnes, sier Kirsten Brubakk.

Et enstemming styre ved Sykehuset Østfold vedtok i slutten av november i år å satse på et todelt sykehus .

Irene Dahl Andersen arkivbilde

Konstituerende direktør ved Sykehuset Østfold, Irene Dahl Andersen, håper på grønt signal fra styret i Helse Sør-Øst til videre planlegging av nytt sykehus på Kalnes.

Foto: Stephan Reis / NRK

Det er denne modellen som Helse Sør-Øst skal behandle i dag, og todelingen innebærer at avdelingene i Sarpsborg, Fredrikstad og på Veum blir lagt ned når et nytt sykehus er på plass.

Sykehuset i Moss skal bestå og utbedres.

- Det skal ikke være to like sykehus . Det skal være to sykehus som har forskjellige funksjoner, men som utfyller og understøtter hverandre. Vi mener dette er en modell som vil gi et kvalitativt godt tilbud til befolkningen i Østfold, sier fungerende sykehusdirektør i Østfold, Irene Dahl Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: