NRK Meny
Normal

Foreldre frykter for barnas sikkerhet

Gang- og sykkelveien på Kråkerøy lar vente på seg.

Sykkelvei

Fylkeskommunen har ikke nok midler til å gjennomføre gang- og sykkelvei på Kråkerøy.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Det blir foreløpig ikke noe av den planlagte gang- og sykkelveien mellom Buskogen og Alshus på Kråkerøy.

Etter det Moss Avis skriver er dette fordi midler som skulle brukes der nå må flyttes til utbygging av kollektivfelt i Ryggeveien, som ble mye dyrere en først anslått. Men slik er det ikke ifølge fylkeskommunen.

– Det har ikke noen direkte sammenheng at prosjektet på Kråkerøy utgår fordi Ryggeveien er blitt dyrere, sier samferdselssjef i Østfold fylkeskommune, Jostein Haug.

– Vi fikk ikke det beløpet vi søkte om i den opprinnelige søknaden vår, sier han videre.

Dermed måtte fylkeskommunen i samarbeid med Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune kutte i flere prosjekter. Det var i den forbindelsen at gang- og sykkelveiprosjektet på Kråkerøy ble lagt på is.

– Og dermed fikk vi frigjort penger som da kunne brukes til økningen i kostnader på kollektivfeltet i Ryggeveien, forteller Jostein Haug.

Les også:

Redd for barnas sikkerhet

Men beboere som venter på gang- og sykkelvei fortviler over dårlig planlegging.

– Dette har de visst om lenge, og de har gravd og bare gått fra det halvgjort, sier Heidi Araldsen som er leder i FAU ved Lunde skole.

Hun er redd for sikkerheten til barna i området om ikke veien blir sikret.

– Veien er helt mørk uten sykkelsti, det er livsfarlig for unger å ferdes der på kveldstid, sier hun.

Dette er skolevei for mange barn som nå må vente lenge før veien blir trygg.

– Den ligger ikke inne i planen for 2014, så det er tidligst i 2015 at denne strekningen kan bli prioritert og få bevilgninger, sier Jostein Haug.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.