Hopp til innhold

Flest arbeidsulykker i Østfold

Østfold er det fylket i landet som melder inn flest arbeidsulykker til Arbeidstilsynet. Øistein Jensen var så heldig å overleve en alvorlig ulykke på jobben.

Skadet på jobben

Øystein Jensen ble skadet på jobb på saugbruks i Halden.

Foto: Cornelia Bjørke / NRK

I desember i fjor fikk mekaniker Øistein Jensen snudd livet på hodet etter en svært alvorlig arbeidsulykke ved Saugbruks i Halden.

– Da jeg var ferdig med jobben røk skruene og trappen jeg stod på kolapset. Jeg falt ned seks meter rett ned i betonggulvet, sier Jensen til NRK.no.

HØR REPORTASJEN: Slik opplevde Øistein ulykken

Møtet med det harde gulvet ga mekanikeren to brudd i hodet, et ødelagt øye og et knust håndledd.

Nå har han jernplater i hodet for å styrke kraniet og må få fysioterapibehandling tre ganger i uka for å trene seg opp igjen.

– Jeg er blitt bedre, men fortsatt har jeg smerter i kroppen. Men man kan ikke sitte i en stol og furte. Da tror jeg det blir veldig vanskelig å komme seg tilbake til hverdagen, sier Jensen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Får fysiobehandling tre ganger i uka etter skade

Øystein Jensen må tre ganger i uka få hjelp av fysioterapeut Vendula Klechova for å trene opp kroppen etter arbeidsulykken.

Foto: Cornelia Bjørke / NRK

Flest i landet

Ferske tall NRK har fått fra Arbeidstilsynet viser at det ble registrert 1694 arbeidsulykker i Østfold i 2008. Det var 200 ulykker flere enn året før, og nærmere 400 flere enn i 2006.

Østfold er dermed blitt fylket med flest arbeidsulykker i hele landet.

Jard Johansen, tilsynsleder i Arbeidstilsynet for Østfold og Akershus, tror ikke det betyr at folk er mer mindre forsiktig i Østfold.

– Vi har de seneste årene satt søkelyset på det å melde inn ulykker og mitt inntrykk er at arbeidsplasser i Østfold er blitt veldig flinke til å rapportere inn ulykker, sier Johansen til NRK.no.

LES OGSÅ:

Vil tilbake i full jobb

Etter Øistein Jensens alvorlige ulykke på Saugbrugs i 2008 har bedriften tatt tak i sikkerheten for de ansatte. Det viste seg at trappen som kollapset var en tikkende bombe og det er iverksatt tiltak for å hindre at noe liknende skjer igjen.

Mekanikeren selv er forberedt på en lang opptreningsperiode, og klarer å se fremover på tross av smertene.

– I all elendigheten setter jeg selvfølgelig pris på at jeg lever. Det er fortsatt langt frem, men målet er å komme tilbake i full jobb igjen. Men nå er jeg blind på øyet, så jeg vet ikke akkurat hva det blir, sier

På landsbasis ble det registrert 20.935 arbeidsulykker i 2008.

LES OGSÅ: