Vanskelige kjøreforhold på Østlandet

Nødetatene på Østlandet har nok å gjøre på nyttårsaften. Det er meldt om flere ulykker på det vanskelige underlaget.

E6 gjennom Østfold på nyttårsaften

Snøen som laver ned over Østfold legger seg på toppen av et tykt lag med sørpe, noe som fører til svært krevende kjøreforhold.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Det snør over hele Østlandet, så folk må kjøre etter forholdene. Vi har hatt alt av mannskap ute en stund, men det snør tett og det er glatt mange steder, så folk må ta det forsiktig, sier trafikkoperatør Gry Solli ved Vegtrafikksentralen til NRK.

På E6 gjennom Østfold legger nysnøen seg på toppen av et tykt lag med sørpe, noe som gjør kjøreforholdene svært vanskelige. Her har det blitt meldt om fire trafikkulykker i løpet av kort tid.

– Det er slush og svært glatt på E6 i Østfold i kveld. Saltet rekker ikke å tine snøen som laver ned. Du må redusere hastigheten for å gi dekkene dine feste. Hastighet avpasses etter forholdet. Ansvaret er ditt, skriver politiet i Østfold på Twitter.

Først endte en bil på taket utenfor veien ved Jonstenkrysset i Råde, før det kom melding om at en annen hadde kjørt inn i autovernet ved Mosseporten noen kilometer lenger nord.

En person fra hver bil ble tatt med til legevakt for sjekk.

Alvorlig skadd

Litt senere kjørte også en bil inn i autovernet ved Solli i Sarpsborg. Klokken 19.20 kom det melding om en trafikkulykke på E6 ved Solbergtårnet i Sarpsborg.

Operasjonslederen til Østfold-politiet ber folk som skal ut på veiene i distriktet om å ta det forsiktig.

– Det er en sørpehinne på E6 som saltet ikke klarer å ta unna. Samtidig er det litt for lite sørpe til at plogen til brøytemannskapene fungerer ordentlig. Men Mesta kjører på med det som er, så får oppfordringen til bilistene være å ta det pent, sa han til NRK klokken 18.10.

I Aust-Agder er en jente alvorlig skadd etter en frontkollisjon på E18 i Tvedestrand like før klokken 16.30. To andre ble lettere skadd. Alle tre er innlagt på intensivavdeling.

– Det er en bil som har kommet ut i slapset på siden og gått over i motgående, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Audun Eide til TV 2.

Flere biler av veien i Oslo

Både politiet i Oslo og i Søndre Buskerud har meldt om flere trafikkulykker nyttårsaften. Klokken 19.20 kom meldingen om at en personbil hadde kjørt av veien på riksvei 23 Spikkestadbakkene.

– Kjør forsiktig. Meget glatt grunnet nysnø, skriver politiet i Søndre Buskerud på Twitter.

I Oslo er flere veier svært glatte søndag kveld. Politiet har gått ut og bedt folk om å kjøre etter forholdene.

– Det er glatte veier på de fleste veier i distriktet vårt nå. Skal du ut med bil, kjør etter forholdene og vær for all del edru. Med ønsker om et godt nytt og trafikksikkert år, skriver trafikkpolitiet i Oslo på Twitter.

Det skal være spesielt glatt nedover Nordstrandveien hvor flere biler har sklidd av veien.

Bil på taket i Askim

En bil snurret rundt og endte på taket i Askim nyttårsaften. Fire personer ble tatt med til legevakt.

Foto: Freddie Larsen

Kolonnekjøring på fjellet

Også tidligere i ettermiddag måtte nødetatene rykke ut for å hjelpe bilister.

I Askim ble to barn og to voksne fraktet til legevakt, etter at bilen de satt i snurret rundt og endte på taket.

Og ved Holmejordet i Stavern endte en bil i grøfta etter å ha kjørt ut av veien. Føreren ble sjekket av ambulansepersonell, og politiet opprettet sak etter utforkjøringen.

Vegtrafikksentralen melder om at fylkesvei 27 Venabygdsfjellet i Hedmark og Oppland kan bli stengt på kort varsel.

Det er kolonnekjøring på Hardangervidda og Haukelifjell, mens Vikafjellet er stengt på grunn av uvær og blir ikke åpnet igjen søndag.

Les også: Vegvesenet: – Vi sitter med hjertet i halsen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha lisensfelling i ulvesonen

    Når bestandsmålet for ulv er nådd, mener Norges Jeger- og Fiskerforbund at regjeringen må bruke skjønn og åpne for lisensfelling også i ulvesonen. Det er Klima- og miljødepartementet som har siste ord i saken og forbundet forutsetter at statsråd Ola Elvestuen bruker det handlingsrommet lovverket gir for å fatte vedtak om lisensfelling innenfor ulvesonen.

    Ulv skutt i Øyer
    Foto: Line Marie Fosser Vogt / NRK
  • Fredrikshald imponerte i futsal

    Det nyopprykkede laget Fredrikshald imponerte i eliteserien i futsal i dag. 140 tilskuere så haldenserne spille uavgjort 7-7 mot fjorårets seriemestere Sandefjord, skriver Halden Arbeiderblad.