NRK Meny
Normal

– Fredrikstad har fått en ledertype

– FFK gjorde et godt kjøp da de hentet canadiske Adam Straith, sier den norske treneren Marius Røvde, som er keepertrener i Vancouver Whitecaps i Canada.

Marius Røvde

Trønderen Marius Røvde (i midten) går inn i sin femte sesong som keepertrener for MLS-laget Vancouver Whitecaps i Canada.

Foto: Med tillatelse fra Vancouver Whitecaps FC

Mandag ble det kjent at den canadiske landslagsspilleren Adam Straith hadde signert en toårskontrakt med FFK. Midtstopperen blir beskrevet som en seriøs spiller av den norske treneren Marius Røvde.

– Han er en veldig seriøs fotballspiller. Han er fokusert, har gode holdninger og er en god lederfigur. En god midtstopper, sier trønderen.

Spurte om FFK

Adam Straith

Adam Straith i duell med Manchester United-stjerne Radamel Falcao under en landskamp i oktober.

Foto: Adam Hunger / Reuters

Røvde har selv spilt fotball på høyt nivå i Norge, som keeper i blant annet Rosenborg, Stabæk og Lillestrøm. Han tror Straith kan bidra med mye for sin nye klubb.

– Det kan være en god match. Han spurte meg faktisk om Fredrikstad under «player combine» i Fort Lauderdale. Han lurte på hva slags klubb Fredrikstad var, og jeg anbefalte ham å snakke med dem, og sa at det er en god liga for ham å spille i, forteller han.

– Når Fredrikstad spiller i 1. divisjon i år, kanskje særlig på bortebane, så kan de få bruk for en Adam Straith, en rolig type som ikke får panikk under press, legger han til.

Player combine er et årlig firedagers «utstillingsvindu», hvor fotballspillere viser seg frem for trenere, ledere og speidere i den amerikanske serien Major League Soccer.

Smart og fokusert

Siden 2011 har Røvde vært keepertrener for MLS-laget Vancouver Whitecaps, som er fra det samme området som FFKs nye forsvarsspiller kommer fra.

Straith spilte tidligere også for ungdomsakademiet til Whitecaps.

– Han er en god og seriøs type å ha i garderoben. Adam er fokusert på den jobben han skal gjøre, og han kan tilføre profesjonalitet. Han er ikke den raskeste spilleren, men han er en ganske smart og organisert type.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: