NRK Meny
Normal

Tap for FFK i Haugesund

Det endte med tap for Fredrikstad i kveldens oppgjør borte mot hjemmesterke FK Haugesund. Hjemmelaget hadde før kampen kun tapt én gang på eget gress denne sesongen, og heller ikke FFK klarte å gjøre noe med dette.

FFKs Khalifa Jabbie i duell
Foto: Jan KÂre Ness / Scanpix

FFK kom til denne kampen i visshet om at de måtte levere en meget sterk prestasjon om de skulle klare å ta med seg poeng fra Haugesund. Hjemmelaget hadde kun ett tap før kveldens møte med de røde fra Plankebyen.

Tidlig Haugesund-ledelse

Det skulle ikke ta mer enn drøye ti minutter før hjemmelaget gikk opp i ledelse. Joakim Våge Nilsen kom gjennom, slo en tunell på FFKs midtstopper Kevin Dure og sendte ballen videre til Alexander Søderlund. Han kunne enkelt bredside ballen i mål og dermed stod det 1-0 til FKH.

Etter dette presset FFK på for en utlikning og fikk lønn for strevet etter vel en halvtime spilt. Kaptein Celso Borges var råsterk i feltet og dro seg ned mot dødlinja.
Der fikk han sendt ballen videre til Tarik Elyounoussi som lett kunne sette ballen i mål bak Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen.

Ikke mindre enn seks minutter senere kunne FFK juble for ledelse mot et av Tippeligaens beste hjemmelag.
Innbytter Jan Tore Ophaug sendte ballen inn i feltet. På første stolpe kom Etzaz Hussain stormende og headet inn FFKs ledermål.

Fartsfylt første omgang

Det var dog ikke lenge gjestene fikk være i ledelsen. Tre minutter før pause hadde Haugesunds spisspar, Nikola Djurdjic og Daniel Bamberg five-a-side rett utenfor FFKs sekstenmeter.

Ballen endte til slutt opp hos nevnte Bamberg som fra drøyt femten meter klemte til. Ballen gikk innom en FFK-spiller og havnet utagbart for Jon Masalin nede i venstre hjørne.
Stillingen til pause var 2-2 etter en meget spennende og underholdende omgang.

Sterk hjemmestatistikk for FKH

Andre omgang åpnet med en stor Haugesund-sjanse. Målscorer Alexander Søderlund legger inn fra skrått hold og Nikola Djurdjic kommer på løp. Dessverre for Haugesund bommer han på ballen og FFK tar over.

Etter nesten en time spilt kunne FKH likevel juble for scoring. FFK-keeper Jon Masalin bokset en ball ut i feltet. Der stod Nikola Djurdjic som takket og bukket for den dårlige klareringen, og satte ballen i mål.

FFK klarte ikke å sette noe stort press på hjemmelaget etter scoringen, og de klarte å ri seieren i land. Det betyr at Haugesund fortsatt bare har tapt én kamp denne sesongen på hjemmebane.
For Fredrikstads del betyr det at Sogndal passerer rødbuksene på tabellen og FFK ligger nå på tredje sisteplass med fire runder igjen å spille.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To fikk forelegg

    To personer fikk forenklet forelegg fordi de kjørte for fort i Kurlandveien i Sarpsborg hvor Up hadde kontroll i formiddag. Høyeste hastighets som ble målt i 50-sonen var 62 km/t.

  • Økobonde skeptisk til fôrimport

    Forrige uke ble det enklere regler for å importere fôr til dyrene. Men det er ikke en god løsning for økobonde Randi Finstad Sand. Hun vil ikke bruke annet fôr enn økologisk.