NRK Meny
Normal

Får ikke spille finaler i Halden

Comet får ikke spille eventuelle NM-finaler i Halden Ishall.

Halden Ishall

Comet får ikke spille eventuelle NM-finaler i Halden Ishall.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Comet kvalifiserte seg tirsdag for semifinale i sluttspillet, og det er gitt grønt lys for å spille semifinalekamper i Halden Ishall.

Ikke godkjent for finalespill

Men om Comet skulle gå helt til finale i NM-sluttspillet, kan ikke ishallen i Halden brukes, siden den foreløpig ikke er godkjent for finalespill.

- Den eksisterende sertifiseringen av Halden Ishall inneholder ikke godkjenning for finaler, så om det skulle bli aktuelt, må vi gå gjennom hallen på nytt, sier generalsekretær i ishockeyforbundet, Jon Haukeland.

Han opplyser at kravene til finaleanlegg dreier seg om sikkerhet, fasiliteter og kapasitet.

For få sitteplasser

Først og fremst er det antall sitteplasser som kan stå i veien for eventuelle finaler i Halden Ishall. Det er 906 sitteplasser i hallen, og det er for få, ifølge ishockeyforbundet.

Daglig leder i Comet, Morten Saksrud, har likevel et håp:

- Skulle vi gå til finalen, kan vi ikke begripe at vi ikke skal få lov til å spille her i Halden. Er hallen bra nok til landskamper mot Sverige og Frankrike, burde den da være bra nok også for NM-finaler, sier Saksrud.

Den eneste muligheten Comet har for å påvirke utfallet i saken er å søke om dispensasjon fra reglene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høyt bakterieinnhold i Iddefjorden

    I havnebassenget i Halden er det målt et svært høyt nivå av tarmbakterier, slik at et svømmestevne som skulle vært avholdt lørdag må avlyses. Det skriver HA. Kommunen tror det er den tørre sommeren med lite uskifting av vannet som har bidratt til situasjonen.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23.00