NRK Meny
Normal

Nattero på flyplass

Luftfartstilsynet vil ha nattero ved Moss Lufthavn Rygge, og sier nei til flygninger før klokken 07 og etter klokken 23.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: Øystein S Paulsen Luftforsvaret

Tilsynet vil ikke at flyplassen skal forstyrre naboers nattesøvn.

Bare fylkesmannen

Administrerende direktør Pål Tandberg ved flyplassen er overrasket over avslaget.

- Vi har klagerett på dette og har en del argumenter som vi mener bør veie tyngre enn det som er vektlagt i vurderingen som Luftfartstilsynet har gjort på basis av høringsuttalelsene, sier Tanberg til NRK.

I følge Tanberg er det kun fylkesmannen i Østfold som har vært negativ i en høringsrunde om dette spørsmålet.

- Alle andre har vært positive til de åpningstidene vi har foreslått, sier Tanberg 

Bekymret

Direktøren merer Moss lufthavn Rygge må ha utdvidede åpningstider hvis flyplassen skal bli konkurransedyktig på rutefly.

- Skal vi ha et tilbud til næringslivet på langruter som blant annet må komme seg til København og Amsterdam for å reise videre, så må de komme seg avgårde fra Rygge tidlig, sier Tanberg.

Han er bekymret hvis ikke en klage på avgjørelsen skulle bli tatt til følge av Luftfartstilsynet.

- Det vil i så fall bety ganske mye. For da er det ingen selskaper som vil ha fly fast stasjonert som basefly på Rygge. Det vil si overnattingsfly.

- Da vil vi bare få fly som kommer innom Rygge for å hente passasjerer og da vil rutetilbudet bli adskillig dårligere, sier Tanberg.

- Ingen andre flyplasser har slike åpningstider så dette må endres. Vi håper vi har gode argumenter i en ankeprosess og jeg tror Luftfartstilsynet har mistforstått våre argumenter her, sier Tanberg.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.