NRK Meny
Normal

Elisabeth (16) drept på Utøya

Halden-jenta Elisabeth Trønnes Lie ble drept da hun deltok på AUFs sommerleir på Utøya.

Elisabeth Trønnes Lie ble drept på Utøya

Elisabeth Trønnes Lie fra Halden ble bare 16 år gammel.

Foto: Privat

– Det blir sagt om henne at hun var det søteste mennesket i verden, sier Inger Christin Torp, styremedlem i Østfold Arbeiderparti.

Skulle begynne på videregående

Elisabeth Trønnes Lie var styremedlem i Halden AUF.

Tidligere i sommer gikk hun ut fra Risum ungdomsskole og skulle i august ha begynt på Halden videregående skole.

Les også:

– Det er grusomt

Tilsammen 77 mennesker mistet livet i terroorangrepene mot Oslo og Utøya den 22.juli.

Tragedien rammet Østfold hardt og brutalt, med seks drepte østfoldungdommer på Utøya og én kvinne i regjeringskvartalet.

Leder i Østfold Arbeiderparti, Signe Øye, sier at hun føler en sterk sorg over det som nå har rammet de unge og familiene deres.

– Det er grusomt, spesielt fordi vi er hardt rammet. Østfold AUF hadde mange unge der. Alt er snudd på hodet, og det som var viktig er ikke så viktig lenger, sier Øye til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjal mens eiere var hjemme

    En bil har blitt stjålet fra et hjem i Moss sentrum onsdag kveld, mellom 16:30 og 20:30. Politiet forteller at tyven kan ha gått inn i gangen og hentet nøklene mens eierne var våkne og hjemme.

  • Vil bli bønder

    Aldri før har så mange søkt seg til landbruksstudier som nå. Tomb videregående skole i Råde melder om rekordsøkning fra hele landet og oppretter derfor en ekstra landbruksklasse til høsten. Det forteller rektor på Tomb, Morten Thomassen. Han tror det å bo på internat med gården rundt seg er attraktivt.