NRK Meny
Normal

Elisabeth (16) drept på Utøya

Halden-jenta Elisabeth Trønnes Lie ble drept da hun deltok på AUFs sommerleir på Utøya.

Elisabeth Trønnes Lie ble drept på Utøya

Elisabeth Trønnes Lie fra Halden ble bare 16 år gammel.

Foto: Privat

– Det blir sagt om henne at hun var det søteste mennesket i verden, sier Inger Christin Torp, styremedlem i Østfold Arbeiderparti.

Skulle begynne på videregående

Elisabeth Trønnes Lie var styremedlem i Halden AUF.

Tidligere i sommer gikk hun ut fra Risum ungdomsskole og skulle i august ha begynt på Halden videregående skole.

Les også:

– Det er grusomt

Tilsammen 77 mennesker mistet livet i terroorangrepene mot Oslo og Utøya den 22.juli.

Tragedien rammet Østfold hardt og brutalt, med seks drepte østfoldungdommer på Utøya og én kvinne i regjeringskvartalet.

Leder i Østfold Arbeiderparti, Signe Øye, sier at hun føler en sterk sorg over det som nå har rammet de unge og familiene deres.

– Det er grusomt, spesielt fordi vi er hardt rammet. Østfold AUF hadde mange unge der. Alt er snudd på hodet, og det som var viktig er ikke så viktig lenger, sier Øye til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skole dømt for ulovlig hogst

    Borgarting lagmannsrett har dømt Tomb jordbruksskole i Råde til å betale en foretaksstraff på 50 000 kroner for ulovlig hogst langs en sjøørretbekk. Stikk i strid med pålegg fra fylkesmannen felte skolen mellom 50 og 60 trær slik at kantsonene langs Møllebekken ble borte. Den klare neglisjeringen av fylkesmannens vilkår er kritikkverdig, mener lagmannsretten.

  • Plast i blåskjell

    Det er funnet mikroplast i hele fire av fem blåskjell som er undersøkt langs norskekysten, melder VG. Verst er det i Østfold og Finnmark. Her har skjellene størst konsentrasjon av plast. Undersøkelsen er gjort av Norsk institutt for vannforskning, og forskerne er usikre på hvordan plasten påvirker skjell og mennesker.