NRK Meny
Normal

Andrine (16) bekreftet omkommet

Fredrikstad AUFs nestleder, Andrine Bakkene Espeland, ble drept i massakren på Utøya.

Andrine Bakkene Espeland

Andrine Bakkene Espeland

Foto: Privat

– Andrine var opptatt av å ta vare på de svakeste, og rettferdighet var veldig viktig for henne, sier Inger Christin Torp, styremedlem i Østfold Arbeiderparti.

Skolepolitisk engasjert

16-åringen beskrives som en veldig skolepolitisk engasjert jente som var svært opptatt av at AUF skulle være et alkoholfritt miljø.

Bakkene Espland var født og oppvokst i Sarpsborg, men var nå bosatt i Fredrikstad der hun var elev på konditorlinja på Glemmen videregående skole.

Seks østfoldungdommer døde

Bakkene Espeland deltok på AUFs sommerleir sammen med 46 andre ungdommer fra Østfold. Seks av ungdommene fra fylket kom aldri tilbake.

Les også:

– Det er grusomt

Leder i Østfold Arbeiderparti, Signe Øye, sier at hun føler en sterk sorg over det som nå har rammet de unge og familiene deres.

– Det er grusomt, spesielt fordi vi er hardt rammet. Østfold AUF hadde mange unge der. Alt er snudd på hodet, og det som var viktig er ikke så viktig lenger, sier Øye til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20.55-nyhetene

    På grunn av tekniske problemer ble ikke TV-sendingen klokka 20.55 lagt ut på nettsiden til vanlig tid. Nå er problemet løst og du kan se sendingen her.

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Ville ikke stoppe for kontroll

    Politiet stanset i kveld en bil som forsøkte å unndra seg kontroll i Fredrikstad sentrum. To personer ble pågrepet etter funn av mindre mengde med narkotika i bilen. Det ble også tatt blodprøve av sjåføren etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand.