NRK Meny
Normal

Bendik (18) ble drept på Utøya

18 år gamle Bendik Rosnæs Ellingsen ble drept i terrorangrepet mot Utøya sist fredag.

Bendik Rosnæs Ellingsen ble drept på Utøya

18-år gamle Bendik Rosnæs Ellingsen omkom på Utøya. Her er han avbildet sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre. Bildet er brukt etter ønske fra familien.

Foto: Privat

Rosnæs Ellingsen var fra Larkollen i Rygge og var elev ved Malakoff videregående skole i Moss.

Han var medlem av AUFs fylkesstyre i Østfold der han var miljøansvarlig.

Våre varmeste tanker går til Bendiks familie og venner. Han vil bli dypt savnet.

Justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud

Hadde sommerjobb i Justisdepartementet

Rosnæs Ellingsen hadde sommerjobb i Justisdepartementet, og skulle jobbe der hele sommeren bortsett fra når han skulle delta på AUFs sommerleir på Utøya.

– Bendik var en veldig positiv og meget lærevillig gutt. Han var så stolt over å få jobbe i Justisdepartementet og vi er stolte over at han jobbet hos oss, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud på departementets hjemmesider.

På hjemmesiden til Justisdepartementet står det at Rosnæs Ellingsen allerede som 9.-klassing sendte brev til departementet fordi han ønsket jobb. I fjor jobbet han for første gang som sommervikar i departementet.

– Nå er han meningsløst revet bort. Vi vil minnes Bendik med glede og takknemlighet. Våre varmeste tanker går til Bendiks familie og venner. Han vil bli dypt savnet, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud.

– Spredde mye glede

Rosnæs Ellingsen var medlem av Moss og Omegn AUF, der han hadde vervet som sekretær.

Leder for lokallaget, Sindre Lysø, sier de nå har mistet en omsorgsfull, åpen og inkluderende gutt.

– Han var med på å spre mye glede, sier Lysø.

Lokallagslederen beskriver 18-åringen som et stort politikertalent som var med på å utvikle Moss og Omegn AUF.

– Han var veldig opptatt av medlemsrekruttering og komme fram med politiske saker. Han var alltid interessert og stilte alltid spørsmål, sier Lysø.

24 nye navn offentliggjort

Politiet offentliggjorde torsdag kveld navnene på 24 personer. På den listen står også Eva Kathinka Lütken (17) fra Sarpsborg. Også hun ble drept på Utøya.

Onsdag ble det offentliggjort at Anne Lise Holter fra Våler var en av dem som ble drept i terrorangrepet mot Regjeringskvartalet fredag.

I alt er nå navn på 41 drepte offentliggjort etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller