NRK Meny
Normal

E18-vedtaket i Ås splitter Østfolds politikere

Det er delte politiske meninger i Østfold om bompengevedtaket i Ås i går.

Bomstasjon

At Ås i går sa ja til bomstasjoner langs E18 skuffer Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Moss.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Fremskrittspartiet i Østfold er skuffet over vedtaket.

– Jeg syns det er rart at de ønsker å påføre innbyggere og andre den ekstra belastningen ved å vedta at de ønsker bompenger.

Ordfører Ås

Ordfører Johan Alnes (Ap) i Ås sa at staten må øke sin del av pengebruken på E18 mellom Østfold og Oslo, etter vedtaket i Ås kommune i går.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Partifeller fra Østfold tok i går til orde for at regjeringens nye Infrastrukturfond skal ta regningen for resten av E18 mellom Oslo og Østfold.

– Fondet skal brukes til vedlikehold og bygging av blant annet viktige samferdselsårer og hovedårer, sier Jensen.

– E18 er vel akseptert som en hovedåre for trafikken inn og ut av Norge.

Lover å kjempe mot bomstasjoner

Erlend Wiborg har ikke tenkt å gi opp kampen for å få bygget E18 mer i tråd med det Frps partiprogram sier om bompengefinansiering.

Erlend Wiborg er sosialpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet

Wiborg lover at partiet skal gjøre det de kan for å fullføre E18 uten bompenger.

Foto: Eva Marie Bulai / NRK

– Vi skal gjøre det vi kan for å få bygget veien, for å få fortgang på det, men uten bompenger, sier Erlend Wiborg i dag.

Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås i Ap mener vedtaket i går er et steg i riktig retning, men han har ikke noe imot det hvis det plutselig skulle komme en rik onkel fra regjeringen innom på jobben.

– Dersom samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kommer til Stortinget og sier at "På E18 nå, så tar vi hele regningen", så sier jeg tusen takk, veldig bra jobbet.

– Jeg ser optimistisk på det vedtaket Ås kommunestyre gjorde i går, fortsetter Lauvås.

Stein Erik Lauvås (Ap) er partiets førstekandidat-

Vedtaket i Ås tar oss ett skritt videre fram mot en ny E18, sier Stein Erik Lauvås (Ap).

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Skal vi ha en ny E18 ferdig mot Vinterbro så er dessverre bompengefinansiering en del av løsningen også på Akershus-siden.

Kan planlegge igjen

Dermed kan Statens vegvesen fortsette planleggingen av det de kaller et av de mest kompliserte bompengeprosjektene de har sett, sier prosjektleder Elin Amundsen.

– Vi utreder videre, og vil komme tilbake til politikerne med et endelig dokument som sier noe om hvor bommene skal stå, og hva det skal koste å passere.

– Etter det jeg forstår så er dette ett av de mest kompliserte bompengeprosjektene Statens vegvesen har hatt i region Øst. Det sier litt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Storseier for 08

    Dagens treningskamp mellom Sarpsborg 08 og FFK endte til slutt 4–0 til hjemmelaget. Kristoffer Normann Hansen, Rashad Muhammed, Ismaël Coulibaly og Gaute Vetti stod for skåringene.

  • Stoppet manipulert smuglerbil

    Tollerne på Ørje har holdt tilbake en smuglerbil etter en rutinekontroll i går ettermiddag. Bilen var lastet med nesten 1500 liter øl og 228 liter brennevin, og hadde et modifisert fjæringssystem, opplyser Tolletaten. To polakker kjørte bilen og saken er nå oversendt politiet.