NRK Meny
Normal

Dykkertjenesten kan bli nedlagt

Brannvesenets dykkertjeneste kan forsvinne som en følge av innsparingene til Fredrikstad kommune. - Helt tragisk, sier brannvesenet selv.

Dykkere søker

Dykkere under en leteaksjon på Hvaler i sommer.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Fredrikstad kommune må kutte hardt med sparekniven de fire neste årene, og brannvesenets dykkertjeneste er en ting som kan bli rammet.

Fredriksstad Blad skriver at tjenesten kan bli nedlagt allerede neste år, hvis rådmannens forslag blir vedtatt.

Hovedtillitsvalgt i Fredrikstad brannkorpsforening, Ole-Petter Jervell Hansen, forviler.

- Må hente dykkere fra Oslo

- Det vil være tragisk for hele Fredrikstad-samfunnet dersom dette blir en realitet. Er det riktig å legge ned en tjeneste som årlig redder liv for å spare det som blir småpenger i en slik budsjettsammenheng?, sier Jervell Hansen til FB.

Fredrikstad brannvesens dykkertjeneste er enestående i Østfold, og dykkerne hjelper til ved redningsaksjoner både i Fredrikstad og andre byer i fylket.

- Dersom dette blir en realitet, så vil sommerbyen Fredrikstad stå uten dykkertjeneste. Det betyr i så fall at vi må tilkalle hjelp helt fra brannvesenet i Oslo dersom noen skulle falle i vannet, sier Jervell Hansen til avisen.

Lite håp

Leder for teknisk utvalg, Ulf Trenum, vil på ingen måte love at tilbudet vil
overleve det som blir et knalltøft 2010-budsjett.

- Slik det ser ut nå, så ryker dykkertjenesten neste år, sier Trenum til FB.

Fredrikstad kommune må spare flerfoldige millioner kroner for å få et budsjett i balanse de neste årene, og teknisk drift blir svært hardt rammet.

Også snøbrøyting, renhold, vedlikehold og gatelys kan det bli kutt i.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.