Normal

Dykkeren omkom

Dykkeren som var savnet under isen ved kraftstasjonen på Borregaard omkom tirsdag ettermiddag.

Politi ulykkessted
Foto: Øystein Okkenhaug / NRK

Dykkeren var i 30-årene, og fra Rygge.

Han ble liggende under vann i et ukjent tidsrom, men redningsmannskapene skal ha reagert raskt med å redde ham opp av vannet.

Han ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Fredrikstad, etter at det ble foretatt gjenopplivingsforsøk på ulykkesstedet.

Det ble i ettermiddag meldt at han har fått alvorlige skader, og politiets operasjonssentral bekreftet tirsdag kveld ulykkens tragiske utfall.

Uvisst hva som skjedde

- Dykkeren er fra et eksternt firma, og hadde et oppdrag ved Borregaards kraftstasjon sammen med andre dykkere, opplyser informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø ved Borregaard.

- Vi kjenner ikke omstendighetene rundt hendelsen enda.

Ulykken etterforskes på vanlig vis av Arbeidstilsynet.

- Politiet fikk melding 1429. Vedkommende ble fraktet til sykehus i Fredrikstad, og ble erklært død på sykehuset, sier politiets operasjonssjef  Tor Gustav Hovland.

Tok tid å varsle pårørende

Grunnen til at dødsfallet ikke ble bekreftet før utpå kvelden var at det tok tid å varsle alle de pårørende.

Årsaken er fremdeles uklar, sier Hovland. Ulykken skjedde under et arbeidsdykk under utbedringsarbeid i en sjakt med forbindelse til elva.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Skulle dyrke cannabis

  To menn i 20-åra fra Trøndelag kan vente seg en større bot etter å ha blitt stoppet på svinesund i helga. Bilen de kjørte var fullasta med utstyr til dyrking av cannabis. De to unge mennene fortalte tollerne at de skulle dyrke tomater, men ble ikke trodd.

  Dyrkningsutsyr cannabis
  Foto: Tolletetan
 • Liten begeistring for Viken

  Folk er likegyldige til det nye fylket Viken, mener markedsføringsekspert. Over en million har sett musikkvideoen "Trønder", som markerte sammenslåingen av Nord- og Sør-Trøndelag. Viken får 1,2 millioner innbyggere, men bare 1000 personer følger fylket på Facebook og Twitter.Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania mener Viken bare kan gi opp å skape engasjement rundt sammenslåingen.

  Fylkesordførerne i det kommende Viken-fylket
  Foto: Tordis Gatueplass / NRK