NRK Meny
Normal

Dykkeren omkom

Dykkeren som var savnet under isen ved kraftstasjonen på Borregaard omkom tirsdag ettermiddag.

Politi ulykkessted
Foto: Øystein Okkenhaug / NRK

Dykkeren var i 30-årene, og fra Rygge.

Han ble liggende under vann i et ukjent tidsrom, men redningsmannskapene skal ha reagert raskt med å redde ham opp av vannet.

Han ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Fredrikstad, etter at det ble foretatt gjenopplivingsforsøk på ulykkesstedet.

Det ble i ettermiddag meldt at han har fått alvorlige skader, og politiets operasjonssentral bekreftet tirsdag kveld ulykkens tragiske utfall.

Uvisst hva som skjedde

- Dykkeren er fra et eksternt firma, og hadde et oppdrag ved Borregaards kraftstasjon sammen med andre dykkere, opplyser informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø ved Borregaard.

- Vi kjenner ikke omstendighetene rundt hendelsen enda.

Ulykken etterforskes på vanlig vis av Arbeidstilsynet.

- Politiet fikk melding 1429. Vedkommende ble fraktet til sykehus i Fredrikstad, og ble erklært død på sykehuset, sier politiets operasjonssjef  Tor Gustav Hovland.

Tok tid å varsle pårørende

Grunnen til at dødsfallet ikke ble bekreftet før utpå kvelden var at det tok tid å varsle alle de pårørende.

Årsaken er fremdeles uklar, sier Hovland. Ulykken skjedde under et arbeidsdykk under utbedringsarbeid i en sjakt med forbindelse til elva.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.