Dramatisk kamp i Alta

Søndagens kamp mellom Sarpsborg 08 og Alta inneholdt det aller meste av det en spennede fotballkamp trenger.

Sarpsborg 08

Åtte mål, straffe, selvmål og rødt kort. Søndagens kamp mellom Sarpsborg 08 og Alta var av det høydramatiske slaget.

Det var gjestene fra Sarpsborg som startet best og hadde full kontroll de første minuttene. Derfor var det ikke overaskende at det var Østfoldingene som ledet hele 3-0 etter en snau halvtimes spill.

Morten Giæver ga de blå-hvite ledelsen tidlig, med et smart plassert skudd fra 15 meter, og Tom Erik Breive doblet ledelsen på straffe like etter. Da hadde det gått syv minutter, og det så ut som at det skulle bli en enkel kamp for sarpingene.

Da Joachim Jørgensen headet ballen kontant i mål etter en snau halvtimes spill så kampen i utgangspunktet kjørt ut - så startet dramaet.

– Det er den rareste fotballkampen jeg har vært med på. Vi dominerer og scorer på alle sjansene våre i starten her, som gjør at vi leder 3-0 etter en halvtime. Så slipper vi oss ned, og lar Alta komme inn i kampen igjen. Ikke fordi de er så gode, men fordi vi slipper oss ned for mange hakk, oppsummerer Sarpsborg-trener Roar Johansen.

Roar Johansen

Roar Johansen var vitne til en merkelig fotballkamp søndag.

Dramatisk kamp

Christian Reginiussen reduserte først med en vakker heading etter 37 minutter, og allerede to minutter senere var samme mann på plass igjen. Denne gangen var det en typisk goalgetter scoring, da Reginiussen satt ballen kontant i mål fra kort hold. Dermed hadde Alta startet en imponerende opphenting og fått blod på tann før lagene gikk til pause.

De fleste hadde nok regnet med at Sarpsborg skulle komme ut til andreomgangen som et nytt lag, men det var mer dramatikk i vente for de oppmøtte i Finnmarkshallen denne søndagen.

Rødt kort og selvmål

Allerede ti minutter etter hvilen var Petter Larsen på vei igjennom Sarpsborg-forsvaret, og unggutten Hugues Wembangomo ble nødt til å rive ham ned som bakerste mann. Dermed ble det direkte rødt kort til backen, og det påfølgende frisparket sørget Thomas Braaten for å ekspedere i mål.

Da Alta gikk opp til 4-3 ved El-Hadj Sega Ngom så det ut som at hjemmelaget skulle ta med seg tre sterke poeng. Men et hard press fra Sarpsborg i sluttminuttene, sørget for at Altas Markus Rolandsen satte ballen i eget nett like før slutt. Dermed endte det med 4-4 og poengdeling i Finnmarkshallen.

Halvveis fornøyd

Sarpsborg-spiss, Martin Wiig, vet ikke helt om han er fornøyd med å få med seg tre poeng fra Alta.

– Det er rart å være sånn halvveis fornøyd med 4-4, etter en kamp der vi har ledet 3-0. Men jeg synes vi viser karakter etter å ha ligget under 4-3 og spilt lenge med bare ti mann, så vi får ta med oss det, sier han og legger til.

– Alt i alt, så kan vi ikke si oss fornøyd. Uansett hvordan man ser på det så blir det en splittet konklusjon. Man kan aldri være fornøyd med å ha rotet bort 3-0, men samtidig så er vi fornøyde med å ha reddet med oss ett poeng, sånn som det ble etterhvert, sier Wiig.