Åtte års fengsel for drapsforsøk

En polakk er i Sarpsborg tingrett dømt til fengsel i åtte år for drapsforsøk. Mannen slo en landsmann i hodet med øks i oktober i fjor.

Alvorlig skadd etter knivstikking i Sarpsborg

Den polske mannen i 30-årene ble svært alvorlig skadd etter å ha blitt utsatt for vold. Han overlevde fordi han raskt mottok legebehandling.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Dommen fra Sarpsborg tingrett er strengere enn påtalemyndighetens påstand, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i sju og et halvt år.

Klokken 23.50 den 19. oktober fikk politiet melding om at en mann var i ferd med å bli drept i en leilighet i Sarpsborg.


Åtte minutter senere ble mannen som nå er dømt, pågrepet utenfor sitt eget hus.

Erklærte seg ikke skyldig

Da saken gikk for Sarpsborg tingrett i forrige uke erklærte, polakken seg ikke skyldig. Han har helt siden han ble pågrepet hevdet at det var han selv som var offeret i saken.

Tiltalen som ble lagt fram for tingretten beskrev omfattende skader på fornærmede. Han skal ha blitt slått i hodet med en øks og blitt påført brudd på hjerneskallens venstre side, skader på hjernevevet i venstre tinning og bakhodelapp, lammelse i høyre kroppshalvdel og skade på venstre hjernehalvdels funksjoner, herunder språkområdet.

To millioner i erstatninger

Den polske mannen i 30-årene er fremdeles svært pleietrengende og kunne på grunn av helsemessige årsaker ikke møte i retten.

Sarpsborg tingrett fant den 53-årige polakken skyldig i «forsøk på å forvolde annens død», skriver Sarpsborg Arbeiderblad. I følge avisen er mannen i tillegg til fengselsstraffen på åtte år, også dømt til å betale nær to millioner i erstatninger og oppreisning til fornærmede.