Hopp til innhold

Demonstrerte mot kutt i skolen

Det var fullt av folk i Fredrikstad sentrum onsdag kveld som ikke vil akseptere foreslåtte kutt i skolebudsjettet.

Minst et par tusen mennesker samlet seg i Fredrikstad sentrum for å protestere mot kuttene i skolesektoren som er foreslått i rådmannens budsjettforslag for neste år.

Se TV-sak: Direkte: Fakkeltog mot skolekutt

- Ikke kutte likevel

Rådmannen har foreslått store innsparinger i skolesektoren i Fredrikstad, og det er det mange som ikke vil finne seg i i Østfold-byen.

Rådmannens forslag er i tråd med de langsiktige signalene fra partiene som styrer byen (Frp, H, V og KrF), men onsdag kveld sa ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) til NRK at de foreslåtte kuttene i skolebudsjettet likevel ikke blir noe av.

- Vi skal legge inn igjen i budsjettet det rådmannen har tatt ut, sa Andersen.

- Vil styrke skolen mer

Opposisjonspartiene (Ap, Sp, SV, Bymiljølista og Pensjonistpartiet) la onsdag frem sitt budsjettforslag, og det går blant annet ut på å øke eiendomsskatten med 178 millioner kroner og bruke mer penger på skolene i Fredrikstad.

Opposisjonen ønsker å styrke skolebudsjettet med 24,5 millioner kroner utover rådmannens forslag i 2010 og å trappe dette opp til 31 millioner kroner per år i de følgende årene.

- Må ha ramme på 600 millioner

Lederen i det kommunale foreldreutvalget i Fredrikstad, Geir Andreassen, sa onsdag kveld at rådmannens budsjettforslag ikke er godt nok:

- Vi frykter at det blir kuttet så mye i skolen at vi får et helt uforsvarlig tilbud. Vi mener at budsjettvedtaket i desember i fjor er et minimum av det skolen i Fredrikstad bør ha. Vi mener at skolen bør ha minst 600 millioner kroner i brutto driftsramme. Alt under det er vanskelig å leve med, sa Andreassen.

Også i fjor høst var det demonstrasjon mot kutt i skolebudsjettet i Fredrikstad. Da gikk nærmere 3000 personer i fakkeltog gjennom sentrum.

Demonstrerer mot skolekutt i Fredrikstad

Folk i Fredrikstad er lei kutt i skolesektoren og viste det ved å møte opp på onsdagens demonstrasjon i sentrum.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK