NRK Meny
Normal

DAT i bedring på Rygge

Flyselskapet DAT trekker flere næringslivskunder på Rygge.

Danish Air Transport.
Foto: NRK

I fjor sommer fikk det danske flyselskapet kritikk for å ha forsømt næringslivsmarkedet. Nå har trenden snudd, mener DATs representant på Moss lufthavn Rygge, Elisabeth Bern.

– Jeg føler at bedriftsmarkedet har tatt godt imot det tilbudet DAT har ut fra Rygge. Med nye økonomipriser og en ny sammensetning av priser, og også avtaler med den enkelte kunde, har utviklingen blitt positiv, sier hun.

Etter at DAT startet på Rygge for ett år siden, pekte pila raskt nedover - passasjertallet gikk ned, og avganger ble kuttet.

I fjor høst ansatte DAT en egen markedsfører på Moss lufthavn Rygge, nettopp for å ta hånd om bedriftskundene.

Nå er det et ganske godt belegg på rutene fra Rygge til Stavanger og Bergen, men problemet er fortsatt å få folk på Vestlandet til å ta flyet derfra til Rygge.

– Vi sliter fremdeles på returene som ikke har naturlige passasjerer fra Rygge, det vil si når flyet snur i Stavanger og Bergen. Det har for lavt belegg per i dag, og det trekker ned totalen, sier Bern.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller