NRK Meny
Normal

DAT i bedring på Rygge

Flyselskapet DAT trekker flere næringslivskunder på Rygge.

Danish Air Transport.
Foto: NRK

I fjor sommer fikk det danske flyselskapet kritikk for å ha forsømt næringslivsmarkedet. Nå har trenden snudd, mener DATs representant på Moss lufthavn Rygge, Elisabeth Bern.

– Jeg føler at bedriftsmarkedet har tatt godt imot det tilbudet DAT har ut fra Rygge. Med nye økonomipriser og en ny sammensetning av priser, og også avtaler med den enkelte kunde, har utviklingen blitt positiv, sier hun.

Etter at DAT startet på Rygge for ett år siden, pekte pila raskt nedover - passasjertallet gikk ned, og avganger ble kuttet.

I fjor høst ansatte DAT en egen markedsfører på Moss lufthavn Rygge, nettopp for å ta hånd om bedriftskundene.

Nå er det et ganske godt belegg på rutene fra Rygge til Stavanger og Bergen, men problemet er fortsatt å få folk på Vestlandet til å ta flyet derfra til Rygge.

– Vi sliter fremdeles på returene som ikke har naturlige passasjerer fra Rygge, det vil si når flyet snur i Stavanger og Bergen. Det har for lavt belegg per i dag, og det trekker ned totalen, sier Bern.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eksporterer velferdsteknologi

    Bedriften Dignio fra Fredrikstad underskrev i dag en kontrakt verdt omkring 400 millioner kroner med et kinesisk sykehus. Dignio har utviklet programvare til velferdsteknologi som gjør det mulig for kronisk syke å selv følge opp egen sykdom.

  • Forsinkelser på østfoldbanen

    Bane Nor melder om forsinkelser mellom Halden og Ed på grunn av signalproblemer.

    Jernbane, tog, Østfoldbanen
    Foto: Håvard Wien / NRK