Hopp til innhold

Carl Nesjar og Picasso samarbeidet i 16 år

Nå henger verkene deres sammen i Galleri Henrik Gerner i Moss.

Den norske kunstneren Carl Nesjar og Pablo Picasso har satt spor etter seg, ikke bare i regjeringskvartalet i Oslo. Picasso- og Nesjar-skulpturer finnes i Barcelona, Marseille og Chicago også. Nå henger kunstnerne i Galleri Henrik Gerner i Moss.

Carl Nesjar og Picasso fotografert i Picassos hjem. Nesjar viste fram utstyret han jobbet med da han sandblåste spanjolens bilder på betongveggene i Regjeringsbygget.

Den norske kunstneren Carl Nesjar og spanske Pablo Picasso har satt spor etter seg. Ikke bare i Regjeringskvartalet i Oslo, men Picassos motiver i Nesjars betongutførelse finnes også i Barcelona, Marseille og Chicago.

Til sammen har de laget 33 skulpturer.

Nesjar er 93 år og fortsatt aktiv kunstner. Nå stiller han ut de nyeste maleriene sine i Galleri Henrik Gerner i Moss. Her henger også hans unike fotosamling med bilder av Picasso og ham selv.

– Dette er veldig moro. Nesjar er en stor kunstner, kanskje større enn nordmenn tenker. Han har laget 33 betongskulpturer sammen med Picasso rundt om i verden, sier gallerist Dag Modal ved Galleri Henrik Gerner.

Les også:

Gir fortjent oppmerksomhet

Pablo Picasso

Pablo Picasso med bilder av veggene i Regjeringsbygget, der hans motiver ble sandblåst inn av Nesjar.

Foto: Carl Nesjar, gjengitt med tillatelse fra Galleri GHG

Bildene tok Nesjar da han ved flere anledninger besøkte og arbeidet med Picasso i hans hjem i Frankrike fra 1957 til Picasso døde i 1973.

Denne gangen selger Nesjar også 29 nummererte fotografier av seg selv og Picasso.

Modal har kjent Nesjar i 20 år og hatt flere utstillinger med ham. Nå er han veldig aktuell igjen.

– Debatten omkring hvorvidt Norge skal ta vare på de unike betongveggarbeidene til Picasso og Nesjar i Regjeringskvartalet, gir mye og høyst fortjent oppmerksomhet, sier Modal.

Nå kan mange av de private svart-hvit bildene Nesjar tok da han besøkte Picasso i Cannes, ses på veggene i Galleriet i Moss.

Og selv om Nesjars helse er redusert, har han både nye malerier og trykk med på utstillingen.