NRK Meny
Normal

Bussen økte med over 40 prosent

Toget er nesten hundre kroner dyrere enn bussen fra Fredrikstad til Oslo tur retur.

Buss - Nettbuss

Kjører du tur retur mellom Fredrikstad og Oslo koster det deg 264 kroner med bussen, mens du må punge ut 356 kroner med tog.

Foto: NRK Sørlandet

Harald Fleisje - sjef Nettbuss Østfold

- Vi holder ikke prisene unaturlig lave for å konkurrere ut toget, sier Nettbuss-sjef Harald Fleisje i Østfold.

Foto: Kent Inge Olsen

- En svært hyggelig utvikling, sier ekspressbuss-sjef Harald Fleisje, for Nettbuss i Østfold.

- Ikke for lave priser

Nettbuss har hatt vekst både i fjor og i år med Timesekspressen, som går fra Hvaler og Fredrikstad til Oslo, siden selskapet kjøpte Oslofjordekspressen i fjor. I følge Fleisje, er likevel ikke fortjenesten for ruta med størst økning, tilsvarende stor.

- Vi sponser ikke prisene for å holde dem lave, de er slik de skal være, men jeg kan være ærlige å innrømme at vi har et stykke igjen før vi har såpass overskudd at vi kan utvikle ruta videre, sier Fleisje til NRK Østfold.

Over hele året er økningen så langt i år 30 prosent sammenlignet med fjoråret. I juli var økningen over 40 prosent på denne ruta sammenlignet med året før.

26 prosent billigere enn toget

Kjører du tur retur mellom Fredrikstad og Oslo koster det deg 264 kroner med bussen, mens du må punge ut 356 kroner med tog for samme tur. Dermed er bussen 26 prosent billigere enn toget.

- Med ny vei går det omlag ti minutter ekstra med buss sammenlignet med tog. Hvordan kan dere tilby en såpass mye lavere pris enn toget?

- Jeg skal ikke vurdere togets priser. Det vi tenker på er å få flest mulig til å ta bussen. Selv føler vi at vi konkurrerer mest med biltrafikken, sier Flaisjer.

Nettbussen på denne ruta går omlag en gang i timen. Det går også ruter til Sarpsborg, Halden og Strømstad, men ingen av disse rutene har en tilsvarende økning i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene