NRK Meny
Normal

Budbilsjåfør fikk krampe - ble tatt i 120 kilometer i timen i 60-sona

En budbilfører mister lappen i 20 måneder, og må sone 18 dager i fengsel for høy fart. Årsaken til fartsbruddet: krampe i høyrefoten.

– Det var ikke meningen å kjøre fort, forklarte mannen i Fredrikstad tingrett.

Likevel erklærte han seg straffskyldig i retten og fortalte at han hadde fått krampe i høyrefoten og måtte strekke den ut i 20–30 sekunder. Derfor gikk det så altfor fort på Rolvsøyveien i Fredrikstad.

LES OGSÅ:

Får store konsekvenser

Fredrikstad-mannen har jobbet som budbilsjåfør i flere år og hadde vært på jobb hele dagen før han ble tatt av politiet.

I retten forklarte han at å miste sertifikatet vil bety at han ikke lenger har inntekt og at han ville fått problemer med å betjene både billån og skattegjeld.

Retten var enig i at følgene for siktede blir byrdefulle, men det ble ikke sett på som noen formildende omstendigheter.

LES OGSÅ:

Yrkessjåfører får ikke særbehandling

I dommen står det: «Retten finner imidlertid ikke at følgene blir vesentlig større for ham enn det som vil ha blitt følgene for andre borgere. Videre har også Høyesterett har uttalt at yrkessjåfører ikke stiller i en særkategori ved vurdering av tap av førerkort og tapsperioden for øvrig.»

Fredrikstad tingrett ga derimot mannen fem dagers strafferabatt siden han tilsto det hele. Uten mannens tilståelse, så ville han fått 23 dagers fengsel.

Han ble dermed dømt til 18 dager i fengsel i tillegg til at han mister førerkortet i 20 måneder.

Dersom han ønsker å få tilbake sertifikatet etter de 20 månedene må han ta ny førerprøve.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Babyboom på Sykehuset Østfold

    I løpet av vinterferieuka er det født 52 barn på Sykehuste Østfold Kalnes, melder sykehuset på sine nettsider. Det er langt flere enn i en normaluke og kan tyde at det var ekstra mange våryre østfoldinger i mai i fjor. Kvinneklinikken har god kapasitet til å ta i mot de fødende, melder sykehuset.

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.