NRK Meny
Normal

Branntilløp i Halden fengsel

– Det er store muligheter for at fangen har startet brannen selv, sier politiet etter at en varetektsfange ved Halden fengsel ble sendt til sykehus etter madrassbrann på cella.

Halden fengsel

En varetektsfengslet ved Halden fengsel ble sendt til sykehus etter at det begynte å brenne i cellemadrassen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var natt til fredag at politiet fikk melding fra brannvesenet om branntilløp i en celle på Halden fengsel.

– Det hadde brent i fangens madrass, og vedkommende er sendt til sykehuset Østfold Kalnes for å sjekkes for røykskader, sier operasjonsleder i politiet, Villy Meier.

Fangen skal ikke være alvorlig skadet etter brannen. Ifølge Meier var det heller ingen andre fanger som måtte evakueres som følge av nattens hendelse.

Nå skal det hele etterforskes, men det er mye som tyder på at den varetektsfengslede personen selv tente på sin egen madrass.

– Etterforskning vil vise om det er en ulykke eller om brannen ble startet av den innsatte selv. Men det er mye som tyder på at det er den innsatte som startet brannen, uten at vi kan konkludere sikkert med det på dette tidspunktet, sier Meier til NRK.

Saken vil bli etterforsket ved Halden politistasjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil vurdere fiskekvoter i fjorden

    Fiskekvoter for fritidsfiskere i Oslofjorden bør vurderes for å redde sårbare fiskebestander. Det mener Miljøpartiet de Grønne. Havforskningsinstituttets overvåkning på Skagerrak-kysten og i Ytre Oslofjord har i flere år vist at forekomstene av kyst-torsk ligger på et historisk bunnivå. Stortingskandidat for MDG i Østfold, Håkon Borch, mener det også kan være nødvendig å begrense yrkesfisket i fjorden.

  • Mirmotahari ringte fra fengselet

    Mens han satt i varetekt i februar skal den siktede advokaten Amir Mirmitahari ha ringt sin medsiktede bror flere ganger, det melder VG. De skriver at en teknisk feil på fengselstelefonen gjorde det mulig å ringe folk på utsiden. Sarpsborg fengsel sier at dette ikke skal skje og at hendelsen er meget beklagelig. Mirmotahari ble pågrepet og varetektsfengslet i juni i fjor da det ble kjent at han ba en torpedo om å kidnappe et voldtektsoffer i forkant av en rettssak.