NRK Meny
Normal

Branntilløp i Halden fengsel

– Det er store muligheter for at fangen har startet brannen selv, sier politiet etter at en varetektsfange ved Halden fengsel ble sendt til sykehus etter madrassbrann på cella.

Halden fengsel

En varetektsfengslet ved Halden fengsel ble sendt til sykehus etter at det begynte å brenne i cellemadrassen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var natt til fredag at politiet fikk melding fra brannvesenet om branntilløp i en celle på Halden fengsel.

– Det hadde brent i fangens madrass, og vedkommende er sendt til sykehuset Østfold Kalnes for å sjekkes for røykskader, sier operasjonsleder i politiet, Villy Meier.

Fangen skal ikke være alvorlig skadet etter brannen. Ifølge Meier var det heller ingen andre fanger som måtte evakueres som følge av nattens hendelse.

Nå skal det hele etterforskes, men det er mye som tyder på at den varetektsfengslede personen selv tente på sin egen madrass.

– Etterforskning vil vise om det er en ulykke eller om brannen ble startet av den innsatte selv. Men det er mye som tyder på at det er den innsatte som startet brannen, uten at vi kan konkludere sikkert med det på dette tidspunktet, sier Meier til NRK.

Saken vil bli etterforsket ved Halden politistasjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 23.04: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.