NRK Meny
Normal

Branntilløp i Halden fengsel

– Det er store muligheter for at fangen har startet brannen selv, sier politiet etter at en varetektsfange ved Halden fengsel ble sendt til sykehus etter madrassbrann på cella.

Halden fengsel

En varetektsfengslet ved Halden fengsel ble sendt til sykehus etter at det begynte å brenne i cellemadrassen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det var natt til fredag at politiet fikk melding fra brannvesenet om branntilløp i en celle på Halden fengsel.

– Det hadde brent i fangens madrass, og vedkommende er sendt til sykehuset Østfold Kalnes for å sjekkes for røykskader, sier operasjonsleder i politiet, Villy Meier.

Fangen skal ikke være alvorlig skadet etter brannen. Ifølge Meier var det heller ingen andre fanger som måtte evakueres som følge av nattens hendelse.

Nå skal det hele etterforskes, men det er mye som tyder på at den varetektsfengslede personen selv tente på sin egen madrass.

– Etterforskning vil vise om det er en ulykke eller om brannen ble startet av den innsatte selv. Men det er mye som tyder på at det er den innsatte som startet brannen, uten at vi kan konkludere sikkert med det på dette tidspunktet, sier Meier til NRK.

Saken vil bli etterforsket ved Halden politistasjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vogntog skaper problemer

  Vogntog som ikke kommer seg videre skaper trafikkproblemer ved Remmen i Halden. Det er svært glatt i området. Bilførere står i lange køer, og slipper ikke frem.

  Glatte veier
  Foto: SHEMSI BUNJAKU / NRK
 • – La bilen stå

  Politiet oppfordrer alle som ikke må ut å kjøre om å la bilen stå. Det har vært mange ulykker relatert til det glatte føret i løpet av kvelden.

  Glatte veier
  Foto: SHEIMSI BUNJAKU / NRK