NRK Meny
Normal

Borregaard utvider i Sør-Afrika

70 millioner kroner skal brukes på å utvide ligninproduksjonen på anlegget i Umkomaas.

LignoTech South Africa

Borregaard og deres sør-afrikanske samarbeidspartnere utvider lignin-produksjonen for markedene i Afrika og Asia.

Foto: Borregaard

Anlegget, LignioTech South Africa, startet produksjon i 1998, og er eid 50/50 av Borregaard og det sørafrikanske cellulose-konsernet Sappi. Det har produsert for markeder i Afrika og Asia. Nå ønsker eierne å utvide kapasiteten med 20.000 tonn, noe som skal koste 70 millioner kroner, og være klart til produksjon i 2017.

Per A. Sørlie, adm. dir. Borregaard

- Det er strategisk viktig for Borregaard å styrme konkurranseposisjonen vår, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard. Anlegget i Sør-Afrika skal være utvidet i løpet av 2017.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

– Vekst i Borregaards ligninvirksomhet er en strategisk prioritet, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard.

– Denne investeringen vil styrke vår konkurranseposisjon, i tillegg til å øke vår forsyning til viktige markeder i Asia, Midtøsten og Afrika.

Borregaard bidrar med salg- og markedsfunksjoner i utenlandske eksportmarkeder, i tillegg til funksjoner innen teknologi, forskning og utvikling, mens Sappi bidrar med ligninråstoff og infrastruktur, skriver konsernet i en pressemelding.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort jernalderfunn i Rygge

    Arkeologer har funnet rester av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.

  • Kontroll på brannen

    Brannvesenet i Moss har kontroll over brannen i Dyreveien. I følge politiet har brannen startet i en røykvarsler med batteri som lå i et skap. Skader på skap, klær og tak.