NRK Meny
Normal

Borregaard får 45 millioner til stort prosjekt

Enova bevilger inntil 45 millioner kroner til et stort energieffektiviseringsprosjekt ved Borregaards bioraffineri.

Millionstøtte til Borregaard

Prosjektleder David Grimsøen Vaaler, markedsdirektør Audhild Kvam i Enova og fabrikksjef Ole Gunnar Jakobsen ved Borregaard.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

Det ble klart på en pressekonferanse på Borregaard i Sarpsborg i formiddag.

I tillegg til store energibesparelser er håpet at tiltakene skal redusere Borregaards CO2-utslipp med inntil 16 000 tonn i løpet av tre år.

– Vi er svært fornøyd med å kunne fortsette arbeidet vi allerede har lagt ned i klima- og energitiltak. Bevilgningen fra Enova gjør at vi kan ta enda et stort steg mot en mer miljøvennlig og energieffektiv produksjon, sier fabrikkdirektør Ole Gunnar Jakobsen.

– Jakter klimavennlige løsninger

Enovas investeringsstøtte utgjør 42 prosent av totalinvesteringen på inntil 106,6 millioner kroner i prosjektet.

Borregaard installerte for en tid tilbake et kontroll- og styringssystem for å få et mer samlet bilde av energibruken i de ulike produksjonsenhetene.

Det er denne kunnskapen som nå blir brukt for å energieffektivisere produksjonen ytterligere.

– Over flere år har Borregaard vist at de hele tiden jakter mer energieffektive og klimavennlige løsninger. For Enova som har som mål å bidra til en grønn utvikling av norsk næringsliv, er det en stor glede å samarbeide med slike aktører, sier markedsdirektør i Enova, Audhild Kvam i en pressemelding.

Enova er et statsforetak som eies av Olje- og energidepartementet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsledigheten går ned

    Arbeidsledigheten i mars har ikke vært så lav i Østfold på ti år. I fylket er det nå 4 186 helt ledige personer. Arbeidsledigheten er sunket 10 prosent siden mars i fjor. Kommunikasjonssjef Britt Tunby i NAV syns det er spesielt gledelig at ungdomsledighetene går ned.

  • Pris til byfergene i Fredrikstad

    Byfergene ved Fredrikstad kommune har fått årets Plankebærerpris. Det ble klart i dag. Kommunen får prisen for å ha tilrettelagt for gratis ferger. 1,3 millioner reisende tok gratis byferge i Fredrikstad i løpet av fjoråret.

    Fotballferge
    Foto: Fredrikstad kommune