Normal

Ble ikke klokere etter folkemøte

Det var overvekt av nei-argumenter da Fagforbundet inviterte til folkemøte om antall fremtidige kommuner i Indre Østfold.

Folkemøte i Mysen

I salen var det både ja-folk, nei-folk og tvilere da Fagforbundet arrangerte folkemøte i Mysen om kommunestrukturen i Indre Østfold.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

Snaut 80 personer tok turen til Kulturtorget i Eidsberg denne torsdagskvelden. Etter to og en halv time med foredrag og paneldebatt var det fortsatt mange ubesvarte spørsmål blant publikum:

– Jeg synes det var ensidig, det burde vært en fra hver side, sier Elin Stenseth som brukte kvelden for å bli klokere på kommunereformen. Men:

– Jeg kom hit i dag for å lære litt mere om det, men synes ikke jeg fikk synspunkter fra begge sider.

– Så du er fortsatt i tvil om hva som er lurt?

– Ja

Det var konklusjonen til Tor-Erik Stenberg også.

– Jeg har ingen klar formening. Og den er i alle fall ikke forandra nå.

– Så du er fortsatt like i tvil?

– Ja, det er klart, sier han og ler.

Stenberg er skuffet over engasjementet blant folk.

– Det jeg synes er litt betenkelig er at det er så få ungdommer her. Det blir litt gubbete og det er den samme gamle garden som kommer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rivekontrakt i Moss

    Norsk Saneringsservice AS har fått jobben med å rive til sammen 121 bygninger i Moss. Bygningene må vike for nytt dobbeltspor på strekningen Sandbukta-Moss-Såstad. Arbeidene vil pågå utover høsten/vinteren, og ferdigstilles våren 2019.

  • Skulle dyrke cannabis

    To menn i 20-åra fra Trøndelag kan vente seg en større bot etter å ha blitt stoppet på svinesund i helga. Bilen de kjørte var fullasta med utstyr til dyrking av cannabis. De to unge mennene fortalte tollerne at de skulle dyrke tomater, men ble ikke trodd.

    Dyrkningsutsyr cannabis
    Foto: Tolletetan