NRK Meny
Normal

Ble ikke klokere etter folkemøte

Det var overvekt av nei-argumenter da Fagforbundet inviterte til folkemøte om antall fremtidige kommuner i Indre Østfold.

Folkemøte i Mysen

I salen var det både ja-folk, nei-folk og tvilere da Fagforbundet arrangerte folkemøte i Mysen om kommunestrukturen i Indre Østfold.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

Snaut 80 personer tok turen til Kulturtorget i Eidsberg denne torsdagskvelden. Etter to og en halv time med foredrag og paneldebatt var det fortsatt mange ubesvarte spørsmål blant publikum:

– Jeg synes det var ensidig, det burde vært en fra hver side, sier Elin Stenseth som brukte kvelden for å bli klokere på kommunereformen. Men:

– Jeg kom hit i dag for å lære litt mere om det, men synes ikke jeg fikk synspunkter fra begge sider.

– Så du er fortsatt i tvil om hva som er lurt?

– Ja

Det var konklusjonen til Tor-Erik Stenberg også.

– Jeg har ingen klar formening. Og den er i alle fall ikke forandra nå.

– Så du er fortsatt like i tvil?

– Ja, det er klart, sier han og ler.

Stenberg er skuffet over engasjementet blant folk.

– Det jeg synes er litt betenkelig er at det er så få ungdommer her. Det blir litt gubbete og det er den samme gamle garden som kommer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK