NRK Meny
Normal

Ble ikke klokere etter folkemøte

Det var overvekt av nei-argumenter da Fagforbundet inviterte til folkemøte om antall fremtidige kommuner i Indre Østfold.

Snaut 80 personer tok turen til Kulturtorget i Eidsberg denne torsdagskvelden. Etter to og en halv time med foredrag og paneldebatt var det fortsatt mange ubesvarte spørsmål blant publikum:

– Jeg synes det var ensidig, det burde vært en fra hver side, sier Elin Stenseth som brukte kvelden for å bli klokere på kommunereformen. Men:

– Jeg kom hit i dag for å lære litt mere om det, men synes ikke jeg fikk synspunkter fra begge sider.

– Så du er fortsatt i tvil om hva som er lurt?

– Ja

Det var konklusjonen til Tor-Erik Stenberg også.

– Jeg har ingen klar formening. Og den er i alle fall ikke forandra nå.

– Så du er fortsatt like i tvil?

– Ja, det er klart, sier han og ler.

Stenberg er skuffet over engasjementet blant folk.

– Det jeg synes er litt betenkelig er at det er så få ungdommer her. Det blir litt gubbete og det er den samme gamle garden som kommer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.