NRK Meny
Normal

Bjerknes: – Borten Moe må også gå

Fylkeslederen i Østfold mener det blir urettferdig hvis Liv Signe Navarsete skal bære ansvaret alene.

Per Inge Bjerknes

Fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold Senterparti.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Lørdag ettermiddag ble det klart at Liv Signe Navarsete er klar for å tre av som Senterpartiets øverste leder.

Nå må enn valgkomité komme med en innstilling slik at man kan velge en ny ledelse i partiet på det kommende landsstyremøtet.

Ola Borten Moe sier imidlertid at han er innstilt på å fortsette som nestleder i Senterpartiet. Det er en umulig løsning, mener fylkesleder i Østfold, Per Inge Bjerknes.

– Borten Moe er ikke en del av løsningen, men en del av problemet. Han kan ikke gjenvelges på et ekstraordinært landsmøte, sier Bjerknes til NRK.no.

– Blir feil at hun skal bære ansvaret alene

Bjerknes mener det blir helt feil dersom Navarsete skal ta på seg ansvaret for de dårlige resultatene alene.

Ola B. Moe

Borten Moe sier han er klar for å fortsette i partiet.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

– Vi gjorde et for dårlig stortingsvalg og ledelsen bærer et stort ansvar for det, blant annet på grunn av samarbeidsproblemer. Da pekes det på hele ledelsen, ikke bare Liv Signe, understreker Bjerknes.

– Det blir helt feil om hun må bære dette ansvaret alene. Ola må også ta sin del og være like ryddig som henne, er den klare talen fra fylkeslederen.

Bjerknes sier Navarsete fortjener en stor takk for jobben hun har gjort, men at han nå har tillit til at valgkomiteen vil finne frem til en god sammensetning av en ny ledelse.

– Da forutsetter jeg at verken Liv Signe eller Ola er en del av den, understreker han.

Borten Moe uenig

Liv Signe Navarsete forlater Senterkonferansen

Liv Signe Navarsete forlater Senterkonferansen i Kongsberg etter å ha sagt at hun er innstilt på å trekke seg som leder av Senterpartiet.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Det er flere i Senterpartiet som mener det er naturlig at hele ledelsen må stå til ansvar for det elendige valgresultatet, og den knusende evalueringsrapporten som kom i ettertid.

Borten Moe er imidlertid ikke enig i utspillene.

– Det er mange som har ansvar for det som har skjedd innad i partiet, men Liv Signe er den øverste lederen. Så lenge folk vil ha meg, blir jeg værende, sier han til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23:05

  • Militærøvelse i Fredrikstad

    Flere militærhelikoptre er i lufta over Fredrikstad i kveld som følge av en øvelse som pågår fram til fredag. Det er Luftforsvaret som står bak.