NRK Meny
Normal

– Jeg er innstilt på å fortsette

Ola Borten Moe ønsker å fortsette som nestleder i Senterpartiet. – Jeg føler at jeg har tillit, sier trønderen.

Ola B. Moe

Borten Moe sier han er klar for å fortsette i partiet. NRK møtte nestlederen hjemme på gården i Sør-Trøndelag lørdag ettermiddag.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Frank Aarebrot

Frank Aarebrot mener Trygve Slagsvold Vedum bør overta etter Navarsete.

Foto: Herskedal, Kjell / SCANPIX

– Jeg har stor respekt for den avgjørelsen Liv Signe har tatt i dag. Det var veldig viktig for partiet at vi nå fikk ei avklaring, sier nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe til NRK.

Det ble klart lørdag ettermiddag at Liv Signe Navarsete er klar for å tre av som Senterpartiets øverste leder. Nå må en valgkomité komme med ei innstilling slik at man kan velge ei ny ledelse i partiet på det kommende landsstyremøtet.

Borten Moe sier han er klar for å fortsette i partiet.

– Dette er noe jeg ønsker. Jeg har lyst til å være med bygge partiet opp, og er derfor innstilt på å fortsette, sier han.

– Borten Moe bør gå

Per Olaf Lundteigen sier lørdag at Borten Moe også må gå av når Liv Signe Navarsete nå er innstilt på å trekke seg som partileder.

– Det er synd at hun velger å gi seg. Det må føre til at Ola Borten Moe også gir seg, sier stortingsrepresentanten til Nationen.

Borten Moe er ikke enig i dette utspillet fra Lundteigen.

– Det er mange som har ansvar for det som har skjedd innad i partiet, men Liv Signe er den øverste lederen. Så lenge folk vil ha meg, blir jeg værende, sier han til NRK.

– Føler du at du har tillit innad i partiet?

– Ja, det føler jeg.

– Slagsvold Vedum er en god kandidat

Trønderen mener Trygve Slagsvold Vedum er det klare valget når partiet skal bestemme seg for en ny leder.

– Han er den kandidaten som er best egnet, sier Borten Moe.

Her er det flere som er enige med nestlederen. Også valgforsker Frank Aarebrot mener Slagsvold Vedum er den som bør ta styringa.

– Vedum, som er fra det indre Østlandet, er den eneste som kan klare å få et samlet parti i ryggen. Borten Moe er ikke aktuell, ikke minst fordi han takket nei til gjenvalg til Stortinget. Partiet er helt avhengig av å ha en talerstol. Striden i partiet har satt Vestlandet opp mot Trøndelag, og dette svekker et eventuelt kandidatur for Marit Arnstad. Dette ville være å påføre Vestlandet et stort nederlag, sier Aarebrot til NTB.

Mener Borten Moe ødelegger

Medlem i Senterpartiets fylkesstyre i Telemark, Beate Marie Dahl Eide mener noen innad i partiet har ødelagt for Liv Signe Navarsete.

Hun synes det er trist at Navarsete trekker seg.

– Jeg synes det er veldig synd. Vi har krefter i partiet som ikke har latt Liv Signe få fred, og som har gjort sitt til at Liv Signe må være veldig sliten nå. Det er trasig at folk tenker mest på seg selv, og sin egen agenda, sier Dahl Eide til NRK.no.

– Jeg mener helt bestemt at Liv Signe hadde vært en mye bedre leder uten Ola Borten Moe. Vi kan ikke godta at noen turer frem på denne måten, sier hun.

– Mener du at Ola Borten Moe har ødelagt for Liv Signe Navarsete?

– Jeg mener at han systematisk har motarbeidet Liv Signe, og har undergravd hennes autoritet. Det er ikke forenelig med å være verken nestleder eller leder i Senterpartiet.

Liv Signe Navarsete forlater Senterkonferansen

Liv Signe Navarsete etter at hun har annonsert sin avskjed lørdag ettermiddag.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix