NRK Meny
Normal

– Navarsete og Borten Moe må trekke seg

Fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold Senterparti er klar på at både lederen og nestlederen i partiet må trekke seg.

Per Inge Bjerknes

Fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold Senterparti.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Tidlig neste uke avholder partiledelsen og fylkeslederne i Senterpartiet et hemmelig krisemøte over telefon, der leder Liv Signe Navarsetes fremtid skal diskuteres.

Fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold er klar på hva han mener utfallet av møtet må bli. Både Navarsete og nestleder Ola Borten Moe må trekke seg.

– Situasjonen i partiet er sånn at det er det eneste alternativet. Jeg jobber ut fra at det vil skje, og håper at alle er konstruktive i den prosessen som skal skje fremover, og at vi får valgt en ny ledelse, sier han til NRK.no.

Han er også overbevist om at det er nettopp det som blir utfallet av neste ukes krisemøte.

– Ut fra de signalene som har kommet i dag, så regner jeg med at det går mot et ekstraordinært årsmøte og at det velges ny leder og nestleder i Senterpartiet.

Les også:

– Et med moderne Senterparti

Navarsete og Borten Moe

Per Inge Bjerknes mener både leder Liv Signe Navarsete og nestleder Ola Borten Moe må trekke seg fra ledervervene i Senterpartiet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Bjerknes nevner Trygve Slangsvold Vedum og Marit Arnstad som potensielle navn for ledervervene i partiet.

– Men nå får vi få en valgkomite som kan jobbe frem mot landsmøtet og sette sammen en ledelse som kan føre oss fremover.

Hva slags Senterparti ville vi fått med en Slagsvold Vedum i førersetet?

– Det er et Senterparti som bygger på mange av de kjente verdiene våre. Med det grønne, med matproduksjon og en tydelig stemme mot sentralisering og for de nære tjenestene. Det er et yngre og et enda mer moderne Senterparti, sier Bjerknes.

Les også:

Ber partifellene roe seg ned

Sp-nestleder Ola Borten Moe mener imidlertid forholdet til partileder Liv Signe Navarsete er uproblematisk.

Nå ber han partifellene roe seg ned, så ledelsen får gjort jobben sin.

– Det er ingen hemmelighet at vi av og til er uenige, men ikke mer enn at det bør være håndterbart, sier Borten Moe til Aftenposten.

Men fylkeslederen i Østfold mener at forholdet mellom Navarsete og Borten Moe er et problem for partiet.

– Vi trenger en ny leder og en ny nestleder som kan dra dette lasset sammen. Det har vært en del av mangelen i tiden som har vært, at de to som er på toppen ikke har klart å samarbeide, sier Bjerknes, og legger til:

– Det oppleves som at det er en uro i grasrota i partiet. Det har vært mye fokus på personer istedenfor politikk, både de siste dagene og ved tidligere gjentatte anledninger. Til slutt kommer man til et punkt der man må gjøre endringer for å få flyttet fokuset over på politikken. Det håper jeg også blir resultatet av den prosessen vi nå er inne i, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – La bilen stå

    Politiet oppfordrer alle som ikke må ut å kjøre om å la bilen stå. Det har vært mange ulykker relatert til det glatte føret i løpet av kvelden.

  • Bil av veien i Elvestad

    En bil har kjørt av veien i avkjøringsfeltet på E18 øst for Elvestad. Det var to personer i bilen, begge skal være uskadd. Politi og ambulanse er på vei til stedet.